Passa al contingut principal

Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: gener, 2008

Presentacions

Vos convidem a la presentació de L'artista en el laboratori de Xavier Duran, finalista del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General A més de l'autor, hi intervindran Pilar Parcerisas, presidenta de l'Associació Catalana de Crítics d'Arts (ACCA), i Fernando Sapiña, director de la col·lecció «Sense Fronteres». L’acte tindrà lloc el dijous, 31 de gener, a les 19,30 hores, a la llibreria La Central del Raval (C/ Elisabets, 6 - Barcelona). El dia següent, podreu assistir també a la presentació de L'Albufera de València de Joan Fuster, amb pròleg de Josep Franco i fotografies de Francesc Jarque. Hi intervindran el fotògraf Francesc Jarque i Joan Borja, cap del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant. L’acte tindrà lloc el divendres, 1 de febrer, a les 20 hores, a la Casa Fuster de Sueca (C/Sant Josep, 8).

S’obri el termini per als Premis Literaris Ciutat de Carcaixent

El termini de presentació d’originals als Premis Literaris Ciutat de Carcaixent ja està obert. Podeu presentar els vostres originals fins a l’1 d’abril. Aquest certamen, que ja ha arribat a la dotzena edició, està adreçat a estudiants valencians de Secundària, cicles formatius de grau mitjà i superior i Batxillerat. Podeu consultar les bases ací . A la imatge, podeu observar la coberta d' A trenc d'Alba un recull amb les huit obres guanyadores de la dotzena edició dels Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, publicat per Bromera .

Novetats

Hui vos presentarem algunes novetats que hem estat preparant darrerament. En primer lloc, Somni d’una nit d’estiu en adaptació Juvenil d'Eduardo Zamanillo, i que es representa ara mateix a l' Escalante . A més, també ha eixit fa poc Em dic Vermell , si voleu saber més us deixem l'enllaç de la notícia i també la imatge de la ressenya al Quadern de "El País" i una menuda nota de premsa del Posdata del Levante de hui. A més, us deixem aquest video d'Info TV:

Andreu Martín participarà en la BCNegra

El conegut escriptor Andreu Martín –que publicarà pròximament en Bromera la novel·la De tot cor – participarà en l’ Encontre de Novel·la Negra de Barcelona , que tindrà lloc del 4 al 9 de febrer de 2008 en el Palau de la Virreina . Martín participarà en dues taules redones: «Personatges de ficció, protagonistes en la realitat» i «Homenatge a Jaume Fuster». A més, el 7 de febrer, a la Biblioteca Jaume Fuster, es trobarà amb els participants en els clubs de lectura de novel·la negra juvenil dels centres de Secundària de la ciutat, els quals han llegit La nit que Wendy va aprendre a volar i el 9 de febrer, a partir de les 13 hores, signarà els seus llibres en la llibreria Negra y criminal de Barcelona (carrer de la Sal, 5), que també té blog !.

El poema és sobrer

El poema és sobrer és el darrer Premi de Poesia Ciutat de València. El divendres aparegué una interessant ressenya d'Antoni Gómez al suplement cultural del diari Levante, el postdata. S'incideix especialment en destacar un dels pilars del llibre: la reflexió sobre el fet poètic i l'esforç de fer-se un lloc a la poesia. Altres aspectes que destaca Antoni Gómez són el ritme, la gracia, la ironia, el vitalisme, el treball lèxic, el treball d'orfebreria... "El lector de poesia podrà compartir o no el plantejament, podrà mostrar-se més o menys entusiasta, però de segur que se sentirà agafat a poc que ho intente per aquest discurs vitalíssim, apassionat, m’atreviria a dir també entranyable, que reclama un lloc als «bevedors atapeïts»"

Cròniques de la presentació de Jaume I

El passat dijous 10 de gener es va presentar el llibre El rei conqueridor. Jaume I entre la història i la llegenda d’ Antoni Furió al Club Diario Levante, alhora que es va inaugurar una exposició homònima sobre la figura d’aquest rei mític de qui es commemorarà el proper 2 de febrer el 800 aniversari del seu naixement. Podeu repassar la crònica sobre el llibre del rei cronista que ha fet el Levante i les interessants cròniques al bloc d' Adasi ( part 1 , part 2 ).

Núria Roca radiofònica

Núria Roca ha fet darrerament diverses aparicions en la radio. No fa molt l'escoltàrem en una desconnexió de València a la Cadena Ser (per desgràcia no disposem de l'enllaç d'audio!). En canvi, si que us deixem un enllaç d'audio en què es parla del llibre d' iCat fm , tot i que Núria no apareix. No es pot tindre tot!

Èxit de la presentació de "Quina política lingüística?"

Ahir dimecres, 9 de gener, es va presentar el llibre Quina política lingüística? del periodista i escriptor Toni Mollà a Ca Revolta . Un acte que va comptar amb la participació del professor de sociologia Rafa Xambó; amb Diego Gómez, d'Escola Valenciana i Josep-Lluís Gómez Mompart, catedràtic de periodisme i que va ser tot un èxit d'assistència. En declaracions al diari Levante-EMV l'autor ha afirmat que "és un error que la política lingüística proposada des de l´administració valenciana dividisca en matèria de llengua els alumnes en les escoles, perque comporta la creació de guettos i la funció social d´un idioma és la cohesió social i no la separació" tot i això, també afirma el següent: "per a sorpresa meua, i malgrat que les condicions socials aboquen a l´abandonament de l´idioma, n´hi han activitats llingüístiques positives, la majoria protagonitzades per la societat civil que continua utilitzant el valencià"

Després del nadal

Després del nadal, podem assegurar que L’Emperadriu dels Eteris s’ha convertit en el llibre més regalat durant les festes de Nadal i Reis, i ha arribat ja a la segona edició, només unes setmanes després de posar-se a la venda. Uns altres èxits indiscutibles de la campanya nadalenca han estat Sexualment , el primer llibre de Núria Roca, i l’obra de gran format El rei conqueridor. Jaume I: entre la història i la llegenda , d’Antoni Furió. La trilogia de Frank McCourt – Les cendres d’Angela , I tant i El professor –, publicada per Bromera en una caixa especial de regal, i el conte del mateix autor El Nadal d’Angela també han estat entre els regals més triats. Però ara, passada la ressaca nadalenca, ens centrem en les novetats, com ara La gallina que pogué regnar , una obra de Carles Cano publicada en la col·lecció «Micalet Teatre», No subestimeu el poder dels karaokes , de Tomàs Bosch, guanyadora del Premi de Narrativa Breu Vila de Teulada, que es publica en la col·lecció «Lletra Nov

"Sexualment"arriba a la 2a edició en menys d'un mes

El primer llibre de la popular presentadora Núria Roca, Sexualment , és un èxit indiscutible que arriba ara a la seua segona edició, unes setmanes després de que s'haja publicat. Aquest Nadal s'ha convertit en un dels regals preferits i des de fa setmanes, es troba en la llista dels més venuts de no-ficció. Sens dubte, el fet de que Núria s'haja atrevit a trencar amb la seua imatge angelical parlant de sexe en la seua primera incursió en el món editorial, és un dels atractius del llibre. Però també ho és el que conta i com ho conta i gràcies a això, el boca-orella ha fet que siga un dels més recomanats. En Sexualment , Núria parla sense complexos i amb molta gràcia i enginy, de la infidelitat, de la primera vegada, de les fantasies sexuals, de quin és el millor lloc per a practicar el sexe... Ella mateixa diu que tot el que conta és cert, encara que no haja passat i afegeix, a més, que la resposta a qualsevol pregunta que ens puga sorgir llegint el llibre sempre serà &qu

Presentació d'El rei conqueridor

A Bromera de lletres ens complau convidar-vos a la presentació del llibre El rei conqueridor. Jaume I: entre la història i la llegenda d'Antoni Furió. A més a més, també es presentarà una exposició homònima. L’acte tindrà lloc el dijous 10 de gener, a les 19.30 hores, al Club Diario Levante ( Traginers, 7 – Polígon Industrial Vara de Quart, València ). Hi intervindrà Antoni Furió , catedràtic d’ història medieval a la Universitat de València . «Una obra amb una edició de luxe que ens acosta a la figura d’aquest rei mític»