Passa al contingut principal

Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: abril, 2014

El preu dels llibres: un debat obert

Són temps de recessió econòmica i la majoria de la població ens hem acostumat a mirar amb detall en què ens gastem els diners. En aquest context, sembla que hi ha una inclinació a pensar que els llibres són cars, o molt cars. Des de diversos sectors es posa  en dubte el seu preu i, fins i tot, es fa campanya contra aquells que treballen per posar a l’abast del mercat obres culturals.  Manuel del Pozo, director adjunt d’ Expansión , reflexiona al voltant del tema del preu dels llibres en l’article: “ ¿Son caros los libros? Mucho más cara es la ignorancia ”.

Les escopinades dels escarabats serà un dels llibres més regalats aquest Sant Jordi

Les escopinades dels escarabats , l’última novel·la d’Andreu Martín, serà un dels llibres més regalats hui, durant la diada de Sant Jordi, segons la Llança de Sant Jordi organitzada per Òmnium Cultural. Més de 5.000 participants han votat durant els últims dies en aquest sondeig que té com a objectiu promoure la lectura i el consum de llibres en català. Els lectors poden conèixer les principals novetats editorials de l’any en un aparador web que recull els títols de l’any distribuïts en categories de ficció, no-ficció i infantil i juvenil. Així ho han recollit els mitjans de comunicació: Vilaweb: Els internautes elegeixen els seus llibres preferits de Sant Jordi Òmnium Cultural: La 4a Festa de la Llança de Sant Jordi aplega el món literari i editorial de les lletres catalanes Btv.cat: IV Festa de la Llança de Sant Jordi a la Fàbrica Moritz Directe!cat: El darrer Sant Jordi autonomista, una festa cívica, cultural, social i política   Emporda.info: ´Dies de frontera´,

L’escarabatgrama: més de cent persones participen en un dels reptes més originals per a aquest Sant Jordi

L’escarabatgrama, un dels reptes més originals d’aquest Sant Jordi, arriba avui a la fi. Durant els últims 7 dies, Màrius Serra ha llançat 7 enigmes inspirats en l’última obra del mestre de la novel·la negra Andreu Martín, Les escopinades dels escarabats , editada per Bromera . Més d’un centenar de persones ha participat en aquesta iniciativa que s’ha dut a terme, exclusivament, a través de les xarxes socials i que ha tingut molt bona acollida.  Durant el dia de Sant Jordi, entre tots els participants que hagin aconseguit resoldre els 7 escarabatgrames sortirà el guanyador d’aquest peculiar concurs, recompensat amb 300 euros, a través d’un sorteig. A més a més, també se sortejaran 5 exemplars de la novel·la signats per Andreu Martín entre tots els qui hagin participat en la iniciativa. Us convidem a consultar les bases de l’escarabatgrama i el nostre horari de signatures de Sant Jordi. 

Quin llibre regalaràs per Sant Jordi?

Un any més Òmnium Cultural ha posat en marxa La Llança de Sant Jordi, un aparador web on pots conèixer les principals novetats editorials de l'any i escollir quins seran els llibres més regalats per Sant Jordi. Vosaltres, lectors, decidireu amb el vostre vot quin serà el llibre més regalat per aquest Sant Jordi. Ací teniu les nostres propostes per a la Llança 2014!! (fent clic sobre la coberta anireu directament al panell de votacions)

Us presentem 'Per què salto?' en el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme

Amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, us volem presentar Per què salto? , una obra singular que ha traspassat fronteres i cultures i ha esdevingut una referència sobre l’autisme a escala global. L’autor és Naoki Higashida, un jove japonés nascut el 1992 a qui li van diagnosticar un autisme greu quan tenia cinc anys. Tot i que la comunicació oral li resultava impossible, gràcies a un professor perseverant i al seu esforç, va començar a lletrejar paraules directament sobre una taula alfabètica. Amb pràctica i paciència, amb només tretze anys va escriure Per què salto? , un relat commovedor, colpidor en alguns moments, que ens obri els ulls a una realitat totalment desconeguda: la de les persones autistes. Naoki planteja vora una seixantena de preguntes molt senzilles sobre les actituds que se solen retraure als xiquets amb autisme, sobre els seus sentiments, les dificultats per a comunicar-se, sobre el que els agrada i el que no els agrada, sobre el que