Passa al contingut principal

Hui destaquem: el millor de la literatura italianaPer a aquest estiu us proposem un viatge literari a la Itàlia contemporània. Estàs preparat?

La triple vida de Michele Sparacino està protagonitzada per un home nascut al punt de la mitjanit entre el tres i el quatre de gener de 1898. La incertesa en l’existència de Michele Sparacino comença amb aquest dubte: en quin dia ha nascut, si el rellotge de l’ajuntament acostuma a avançar-se deu minuts? Però encara s’hi afegeix un altre factor, i és que un periodista mentider s’inventarà la figura d’un Michele Sparacino fictici que esdevindrà un agitador de masses i instigarà una revolta obrera. Ple d’enginy i humor, aquest relat és la història d’un home marcat per un destí immerescut. A més, aquest volum es completa amb una conversa entre Andrea Camilleri i Francesco Piccolo, on es revelen alguns dels trucs de l’ofici de dos dels escriptors italians més estimats.

Andrea Camilleri (Sicília, 1925) ha treballat com a guionista i director teatral i televisiu, a més de publicar assajos, cròniques i diverses narracions ambientades a Sicília. Però és amb la creació de la sèrie protagonitzada pel comissari Montalbano que esdevé un escriptor d’èxit. Les seues obres són conegudes arreu del món i han estat traduïdes a més de vint llengües.

El pes de la papallona és un relat breu i poètic, amb dos protagonistes ben diferents, les trajectòries dels quals estan a punt de convergir. D’una banda, tenim el rei dels isards, solitari i orgullós, qui fa anys que ha imposat la seua supremacia al ramat i ara se sent molt cansat. Potser ha arribat el moment perquè algú més jove ocupe el seu lloc. De l’altra, hi ha el caçador que l’abatrà, un home anomenat també «el rei dels isards» per tots els que ha caçat en el passat. Amb els anys, s’ha establert un enfrontament silenciós entre els dos. I ara ha arribat l’hora del duel definitiu.

Erri de Luca (Nàpols, 1950) és poeta, escriptor i traductor, i va ser qualificat pel crític literari del Corriere della Sera, Giorgio De Rienzo, com «l’escriptor del decenni». Va ser dirigent del moviment d’extrema esquerra Lotta Continua i no va ser fins als quaranta anys que va iniciar la seua carrera literària amb Non ora, non qui, una evocació de la seua infantesa a Nàpols. La seua prolífica obra ha estat traduïda a les principals llengües europees. Col·labora amb diferents mitjans, tant en temes polítics com d’alpinisme, disciplina de la qual és un gran aficionat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el mé

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.