Passa al contingut principal

Us presentem 'Per què salto?' en el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'AutismeAmb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, us volem presentar Per què salto?, una obra singular que ha traspassat fronteres i cultures i ha esdevingut una referència sobre l’autisme a escala global. L’autor és Naoki Higashida, un jove japonés nascut el 1992 a qui li van diagnosticar un autisme greu quan tenia cinc anys. Tot i que la comunicació oral li resultava impossible, gràcies a un professor perseverant i al seu esforç, va començar a lletrejar paraules directament sobre una taula alfabètica. Amb pràctica i paciència, amb només tretze anys va escriure Per què salto?, un relat commovedor, colpidor en alguns moments, que ens obri els ulls a una realitat totalment desconeguda: la de les persones autistes.

Naoki planteja vora una seixantena de preguntes molt senzilles sobre les actituds que se solen retraure als xiquets amb autisme, sobre els seus sentiments, les dificultats per a comunicar-se, sobre el que els agrada i el que no els agrada, sobre el que els fa feliços i el que els preocupa... És així com aconsegueix trencar tots els mites i les idees preconcebudes que tenim de l’autisme. El jove escriptor ens demostra pàgina a pàgina que també els autistes estimen, imaginen, tenen empatia i sofreixen, com qualsevol.

Des del Japó, al món 

http://www.bromera.com/fitxa-llibre-coleccions/items/per-que-salto.html 
La història de com aquest llibre arriba a les nostres mans és ben singular. La dona del prestigiós escriptor David Mitchell va descobrir aquesta petita joia al seu país natal, el Japó, i va començar una traducció informal a l’anglés. Impactat pel que va suposar la lectura del llibre per a la relació amb el seu fill autista i convençut que podria ajudar altres persones, Mitchell va impulsar la traducció sense imaginar que despertaria tant d’interés arreu del món.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el mé

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.