Passa al contingut principal

L’atenció als refugiats, objectiu solidari del concert dels 30 anys de Bromera

L’atenció als refugiats serà l’eix central del concert solidari que tindrà lloc el pròxim dimecres 29 de juny al Teatre Principal de València per a celebrar els trenta anys de trajectòria de Bromera. La recaptació íntegra de l’acte es destinarà a l’ajuda als refugiats que realitza Metges Sense Fronteres. Es tracta, doncs, d’un esdeveniment en què l’editorial valenciana ha volgut fer palés el seu compromís a través del seu treball amb MSF, una ONG amb la qual manté un conveni de col·laboració des de l’any 2002.

L’ajuda als refugiats és una problemàtica cada dia més coneguda com a conseqüència de la crisi a Síria; per això, aquest 20 de juny, Dia Mundial del Refugiat, ha tingut un ressò especial. Dins d’aquest marc, el concert de Bromera pretén revifar la flama de la solidaritat valenciana amb una fila zero per acollir les contribucions personals dels assistents. Aquestes aportacions voluntàries poden fer-se al compte de l’ONGD ES57 2100 3063 99 2200110010 (la Caixa).

L’acte, que combinarà la literatura amb la música, farà també un repàs a la trajectòria de l’editorial. Conduït per Carles Alberola, d’Albena Teatre, i protagonitzat pel cantador xativí Pep Gimeno ‘Botifarra’, el concert comptarà amb la participació d’un bon nombre d’artistes com ara Ahmed Touzani, Pau Cháfer, Miquel Gil, Miquel Gironès o Miquel Ramos, entre altres.



#30anys Bromera

Edicions Bromera commemora enguany el 30é aniversari dins del món de l’edició (#30anysBromera). En 1986 naixia com a projecte cultural al servei dels valencians i orientat a tot l’àmbit lingüístic. L’aparició de l’editorial va esdevenir ràpidament font d’idees i de manifestacions artístiques i literàries de les generacions més joves i va ajudar decisivament a la recuperació de l’ús social del valencià.

Al voltant de Bromera s’han format i consolidat autors que han convertit el seu catàleg en una referència imprescindible. L’aportació de l’editorial en l’àmbit de l’educació ha sigut també fonamental i ha contribuït a formar l’anomenada «generació Bromera», joves que han crescut, tant personalment com literàriament, amb els nostres títols com a part de l’imaginari compartit (#generacióBromera).

Aquest camí no hauria sigut possible sense l’impuls, el compromís, la complicitat i la confiança de molts companys de viatge que han convertit Bromera en un referent cultural consolidat: autors, il·lustradors, docents, lectors, col·laboradors, institucions, llibreries...


El balanç després de tres dècades no pot ser més positiu: més de 50 col·leccions que abracen una gran diversitat de gèneres i adreçades a tots els segments d’edat; vora 3.000 títols publicats, quasi 8.000.000 d’exemplars venuts i prop de 700 autors, valencians, catalans i balears, però també importants escriptors estrangers que han sigut traduïts per primera vegada a la nostra llengua.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.