Passa al contingut principal

L’audiovisual i la literatura es donen la mà al MICE 2017

En una societat en la que vivim envoltats de pantalles i dispositius tecnològics (ordinadors, mòbils, televisors, tablets...), la cultura audiovisual ho envaeix tot i es converteix en quelcom quotidià i imprescindible. No obstant això, l’entrada d’aquests agents culturals i aquestes noves formes d’oci a l’escola és molt gradual i avança lentament. És per això que, des de fa més de tres anys, l'Associació cultural "Jordi el Mussol" porta a terme una magnífica iniciativa entre la població estudiantil amb l’objectiu de propiciar aquesta obertura educativa.



La Mostra Internacional de Cinema Educatiu –que enguany celebra la seua tercera edició- vol fomentar la difusió i promoció de la cultura audiovisual en totes les seues manifestacions i propiciar l’intercanvi d’idees entre els estudiants de primària, secundària i universitaris. El festival, però, no només s’adreça als xiquets i les xiquetes, sinó que també ho fa als professionals de l’educació en tots els seus nivells, als estudiosos del cinema i l’educació audiovisual, als professionals del cinema i els mitjans de comunicació, i als pares i mares.

Així, la MICE pretén implicar al major nombre d’agents culturals per tal que els més menuts aprenguen els codis que, en un futur, els permetran desentranyar de manera crítica els missatges i imatges enviats pels mitjans. I, la millor manera de fer-ho, és a través de l’educació en l’ús de les noves tecnologies. Cada any, els i les alumnes realitzen centenars de pel·lícules educatives o realitzades en un entorn d’aprenentatge que es projecten al Teatre El Musical, amb entrada lliure. A més, aquestes projeccions s’acompanyen d’activitats com xerrades i tallers a l’abast de tothom.

Enguany, com a novetat, la mostra incorpora una categoria dedicada als book trailers, i a Bromera hem tingut la sort de servir de font d’inspiració d'un bon grapat de participants. És el cas de l'IES Ravatxol de València, que ha basat el seu treball en l’obra Menjaré bollycaos per tu, de Pasqual Alapont; l’Institut Broch i Llop de Vila-Real, que ha decidit reflectir la història que es narra a Cartes d’hivern, d’Agustín Fernández-Paz; l'IES Manuel Sanchis Guarner de Castelló de Rugat, amb Quan Hitler va robar el conill rosa, de Judith Kerr; el Col·legi Palma La Canyada, amb Raquel té por, d'Agustín Fernández-Paz; el CEIP Ciutat Artista Faller de València, amb Empar, fallera major infantil, de Fani Grande o el CEIP Teodor Llorente de València amb L'hivernacle del terror, de Jenny Nimmo.

Des de Bromera us convidem a entrar al canal de youtube del festival i visualitzar els increïbles vídeos que hi apareixen. Recordeu que els guanyadors es decidiran segons el número de visualitzacions que ha obtingut cada treball, així que teniu una oportunitat magnífica per a recolzar els  vostres book trailers preferits.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.