Passa al contingut principal

L'impuls d'Estralls

Us convidem a llegir la crítica literària que Maria Rosell ha publicat al suplement Posdata de Levante-EMV sobre l'obra de teatre Estralls, de Jordi Casanovas, Premi de Teatre Eduard Escalante - Ciutat de València 2006.
"La contribució de Casanovas sorgeix amb el tractament personal de l’absurd en l’univers bèl·lic intemporal d’una guerra imaginària, d’un espai fictici on s’entremescla el desencant dels militars amb joves soldats que aprenen entre rialles el joc de matar, xiquets que juguen a ser soldats, esposes i mares de combatents que es neguen a donar-los per morts, etc.: escenes tristament massa quotidianes que s’exposen amb un cert distanciament psicològic necessari."
També hi trobem, a la crítica, referències més genèriques a la col·lecció "Bromera Teatre" com aquesta:
"Gràcies a la tasca editorial de Bromera, que conjuga la recuperació de títols emblemàtics estrangers —de Dario Fo, Francis Veber o Carlo Goldoni, per exemple—, amb l’aplec de textos autòctons clàssics o per a la descoberta, —des dels germans irera i Pasqual Alapont a Manuel Molins—, la lectura d’Estralls, i d’altres obres del mateix gènere, s’acosta cada vegada més al públic."
Per a llegir la crítica sencera, punxeu sobre la imatge.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’