Passa al contingut principal

Quan Banville és Black

Punxa damunt la imatge per a llegir l'article sencer.

Al suplement de cultura del Diari de Balears Sebastià Bennasar ha dedicat una àmplia ressenya a L'altre nom de Laura, de Benjamin Black. Ja sabeu que aquest és el pseudònim de l'escriptor inrlandés John Banville, a qui Benassar qualifica sense embuts "com una de les millors plomes en llengua anglesa, que es consolida en el gènere amb aquesta nova aportació". No hi podem estar més d'acord.
Amb aquesta segona incursió de Banville en la novel·la negra, l'autor demostra la força creativa del seu alter ego Black, capaç de recrear excepcionalment els barris marginals de les ciutats: "digne de figurar en les millors antologies de la literatura. Gairebé s'hi pot sentir l'olor d'aquells carrers, de les cases compartides per una munió de persones, d'aquella suor rància que no és més que olor a pobresa i que es queda impregnada fins i tot a l'imaginari col·lectiu. És de gran mestre de la literatura".
"Dosis d'altíssima literatura", "bona mestria en l'ofici" o "llibre imprescindible" són alguns qualificatius que mereix l'obra per a Bennasar. No trobem millor manera per a seguir recomanant aquesta obra, que els amants del gènere no es poden perdre.
Et convidem a llegir un fragment entrant ací en l'apartat dedicat a L'altre nom de Laura .

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu