dimecres, 20 de maig de 2009

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly


Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla, l'últim èxit de John Connolly, un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’Els turmentats, la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua.

Amb Els Homes de la Dalla, Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més temut, un home amb una vendetta personal contra Louis. A partir d'ací, qualsevol cosa pot passar.Per a que pugues fer un tast, ací tens el pròleg. Segur que en llegir-lo, necessites continuar. També pots llegir l'article complet sobre el llibre que ha aparegut hui a El Periódico, en el qual Antonio Lozano afirma que estem davant d'un dels millors títols de la saga.
Algunes de les opinions que ha suggerit el llibre, a nivell internacional:
«Els homes de la dalla ens proporciona dosis inusuals i noves de plaer infernal.» The Independent (article en anglés)
«L’amenaça no ha sigut mai tan seductora.» The Guardian
«En els atepeïts camps de la novel·la negra, Connolly s’ha convertit en poc de temps i d’una manera definitiva en una veu única.» Michael Connelly

Algú ens vol dir la seua?