Passa al contingut principal

Mor l'escriptor Josep Iborra

Edicions Bromera vol manifestar el condol a tots els familiars i amics de l’escriptor Josep Iborra, qui ens ha deixat aquesta matinada. Escriptor, assagista, prologuista i conferenciant, Iborra deixa un llegat extraordinari per al món les lletres valencianes.

Josep Iborra (1929-2011), llicenciat en Dret i en Filosofia i Lletres per la Universitat de València i Doctor en Filologia Romànica, havia exercit com a professor de Secundària, des d’on va promoure la nostra llengua i cultura, i posteriorment va codirigir l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de València, i va ser membre del Servei de Normalització Lingüística de la mateixa universitat.

Soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, va començar la seua carrera literària fent narrativa, per a passar després a l’assaig literari breu, i, sobretot, a l’elaboració d’estudis sobre història de la literatura i a la crítica de llibres. Per totes aquestes activitats, i per una trajectòria llarga i sòlida com a prologuista, conferenciant i jurat en premis de literatura, es convertí en referent de les lletres valencianes. En Bromera va publicar Paràboles i prou (1995) i Inflexions (2005), obra per la qual va rebre els premis d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, de l'Institut Interuniversitari de València i de la Crítica de l'AELC del País Valencià.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu