Passa al contingut principal

Bromera presenta els Premis Literaris Ciutat d'Alzira




Ja s'han presentat a Barcelona dues de les obres guardonades en els últims Premis Literaris Ciutat d’Alzira: Els embolics dels Hoover, de Joaquim Biendicho –Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira– i L’enigma de la llibertat, de David Bueno –Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General–.



Amb un llenguatge àgil i un to subtilment humorístic, Joaquim Biendicho ens acosta a Els embolics dels Hoover les aventures d’uns personatges ben singulars que es mouen a un ritme frenètic per diferents ciutats turístiques. Tot comença quan una de les filles dels Hoover fuig amb el prestidigitador que entreté el passatge del creuer per la Mediterrània que gaudeix tota la família. S’inicia així la recerca de la jove per diferents ciutats europees, encapçalada pel senyor Hoover, que s’oposa a la relació. Aquesta pintoresca persecució permet descobrir els indrets per on viatgen i el caràcter estrafolari dels protagonistes. Aquest és un dels aspectes que més ha interessat treballar a Biendicho: «la trama no és tan important, en aquest llibre m’ha interessat endinsar-me en els personatges». Com ha destacat l’autor a l’esmorzar de premsa, «Els embolics dels Hoover està escrita per a divertir al lector».



Pel que fa a L’enigma de la llibertat, de David Bueno, l’autor ens convida a un viatge fascinant a les intimitats biològiques de la nostra espècie. Ja fa temps que se sap que els gens determinen coses com el color de la nostra pell, el grup sanguini i el sexe. I ara s’ha començat a veure que també influeixen, i fins i tot determinen aspectes realment complexos del nostre comportament, els quals tradicionalment s’havien desvinculat de la nostra biologia, com la tendència sexual o la fidelitat vers la parella. Així, l’obra planteja l’interrogant si hi ha cap relació entre l’espiritualitat, les tendències polítiques i els gens. Segons ha explicat l’autor, «la genètica no la podem canviar, així que és la cultura la que pot oferir-nos més llibertat». «Crear ens fa més lliures», ha declarat Bueno.

En aquest enllaç (minut 53) trobaràs la notícia a TV3:
http://www.tv3.cat/ptv3/tv3TotsVideos.jsp?idint=136938435&seccio=video

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’