Passa al contingut principal

66 anys gaudint d’Erri De Luca

Erri de Luca, un dels escriptors italians més destacats de les últimes dècades, celebra hui el seu 66 aniversari i, a Bromera, volem aprofitar aquesta data per a recomanar-vos Història d’Irene, una de les seues novel·les més conegudes, publicada a la col·lecció «L’Eclèctica».
L’autor italià començà a publicar el 1989 i, des d’aleshores, no ha deixat de fer-ho. Es tracta d’un escriptor molt prolífic que, fins ara, ha publicat més de 60 obres, entre narracions, poesia, assajos i obres de teatre. Al llarg de la seua dilatada trajectòria, ha estat guardonat amb premis literaris tan importants com el France Culture per Pedres de volcà, el Premi Laure Bataillon per Tres cavalls o el Femina Etranger per Montedidio.
A banda de dedicar-se al món de la literatura, també ha treballat com a reporter de diversos periòdics, entre ells La Repubblica, Il Corriere Della Sera, Il Manifesto i L’Avvenire, exercint de comentarista de temes d’actualitat i realitzant reportatges sobre muntanyisme i escalada.
A Història d’Irene, Luca ens descriu la seua protagonista com una jove amb els ulls rodons, com els peixos, els ocells i els mamífers. Els seus ulls no es tornen allargats ni tan sols quan somriu. Irene té catorze anys i aviat donarà a llum. Ningú sap qui és el pare de la criatura que espera, però ha arribat el moment de confiar la seva història. És un secret esquitxat de sal, que condensa la bellesa marina i la força de les onades.
Aquesta és la primera de les tres històries que ens presenta l’autor lligades per una de les seves grans passions: la mar. I és que la mar esdevé taula de salvació, font de vida i d’inspiració literària en circumstàncies tan diferents com les d’Irene, les del soldat Aldo De Luca –pare de l’escriptor– al final de la Segona Guerra Mundial i les d’un vell assegut a l’escullera de Nàpols que regira entre els seus records.


Com a totes les seues obres, Erri De Luca ens fa una exquisida proposta literària amb l’extraordinària riquesa expressiva i el to poètic que continuen captivant milers de lectors arreu del món. Qui pot resistir-se a la força de les seues paraules? Vols llegir el primer capítol d'Història d'Irene?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’