Passa al contingut principal

La "blocosfera" valenciana



El Quadern d'El País s'ha fet ressó hui de l'extraordinària proliferació de blocs en valencià disponible a la xarxa. Amb un ampli ventall temàtic -des de política, música, medi ambient, cinema fins a sexe- existeixen centenars de blocs on la nostra llengua pren un paper destacat i on el debat i la interacció marquen les regles.



L'article destaca també els blocs d'escriptors i periodistes que publiquen els seus escrits i les seues reflexions amb un estil marcadament personal, seguint l'esperit inicial del fenomen. Entre aquests, menciona Més content que un gínjol, d'Urbà Lozano, autor de Plagis i del recull de relats Femení singular, i Va de bo, cavallers! i Adesiara, de Juli Capilla, del qual publicarem en breu el poemari L'instant fugaç, Premi de Poesia Ibn Jafadza dels darrers Ciutat d'Alzira.
A mig camí entre bloc literari i personal estan també els dos de Xavi Sarrià: Històries del paradís i Lluitar, crear, construir; el de Joan Carles Girbés, director de publicacions de l'editorial amb Tirant el cap, o el dietari d'Esperança Camps.

Els exemples són molts, l'últim que volem esmentar és aquest bloc, Bromera de Lletres, amb el qual intentem aproximar l'activitat editorial als lectors d'una manera més dinàmica i interactiva.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.

Tornen els #MotsLiteraris a Bromera

A partir del pròxim dilluns 3 de juliol, fareu bé d'estar molt atents i atentes a les nostres xarxes socials -tant Facebook com Twitter-, perquè eixe dia posem en marxa els #MotsLiteraris2017, el passatemps més refrescant de l’estiu. Cada setmana publicarem a les nostres xarxes socials una pista que vos permetrà endevinar la paraula que s'amaga a l'encreuament de Bromera. En tots els casos, es tracta de termes i definicions molt lligats a les novetats del nostre catàleg. Però no patiu, perquè endevinar-los és molt fàcil! Per a participar, només heu de deixar-nos un comentari amb la solució correcta. Entre tots els qui encerteu l’enigma cada setmana sortejarem un exemplar del llibre amb què es relaciona la paraula de l'encreuament. Els guanyadors i guanyadores es donaran a conéixer el dia 4 de setembre. Molta sort i molt d’enginy!

L'encisadora mèdium de Silvestre Vilaplana

Aquesta setmana hem rebut una molt bona notícia, ja que la novel·la La mèdium , del reconegut escriptor Silvestre Vilplana, ha estat distingida amb el Premi Crítica Serra d’Or Juvenil, guardó organitzat per la revista Serra d’Or , una de les publicacions més antigues en la nostra llengua. Per això, aquesta setmana tornem a parlar de literatura juvenil al nostre bloc, en concret, d’aquesta fascinant obra de l’escriptor alcoià que, si encara no heu tingut l’oportunitat de llegir, us recomanem encaridament. La mèdium és un thriller que atrapa des de la primera pàgina amb una intensitat narrativa que va creixent a mesura que acompanyem la protagonista en la seua cursa per la supervivència. Layza és una nena amb un poder extraordinari per a predir el futur. Aquesta virtut ha condicionat la seva vida des de petita, davant la incomprensió de la gent que l’envolta. Però quan la premsa coneix aquest poder, i, per tant, passa al domini públic, es veurà obligada a emprendre una cursa c...