dilluns, 23 d’agost de 2010

Torna Orhan Pamuk

En tornar de vacances, reprendrem l'activitat amb força amb un dels autors emblemàtics de Bromera: el premi Nobel Orhan Pamuk. Després de presentar la seua primera obra inèdita des que va rebre el prestigiós guardó, l'evocadora El Museu de la Innocència, Bromera oferirà als lectors l'oportunitat de llegir el primer títol que va donar a conéixer l'autor turc a nivell internacional: El llibre negre, un exercici literari ple de referències, profundament commovedor, poètic, i especialment evocador. L’obra és un vertader mosaic de la ciutat d’Istanbul: els carrers, les llums, les tendes, la història...
El fil narratiu és el periodista Celal, que permet a l'autor tenir una doble veu: una amb sensibilitat oriental i l’altra, occidental. Els seus articles, intercalats en la narració, parlen de la vida i la mort, del passat i del present, però sobretot, són retrats del país turc i dels seus habitants.
El protagonista d'El Llibre negre és Galip, un jove advocat d’Istanbul, que és abandonat per la dona inexplicablement: tan sols li deixa una nota confusa, dinou paraules escrites en un paper que enfonsen Galip en el dubte: es tracta d’un joc o d’un adéu definitiu? Parodiant una intriga policíaca, la busca amb desesperació pels racons més foscos de la ciutat. Enllaçant l´angoixosa circumstància de Galip i la poètica descripció d’Istanbul, Pamuk aconsegueix una novel·la d’amor i de rica dimensió històrica.
Us convidem a gaudir de la rica prosa d'aquest artesà de la paraula amb aquest tast de la seua nova novel·la, disponible en les llibreries en breu.