dijous, 19 d’agost de 2010

Més aventures de dos de les protagonistes més agossarades de la ficció


L'autor brasiler Sérgio Klein, recentment desaparegut, va fer palesa amb Poderosa de la seua capacitat per a captar l'interés i el pols dels joves, i ho demostren les dades que va aconsegur amb aquest títol: més de 200.000 lectors al Brasil, on va estar més de 100 setmanes en les llistes dels més venuts. La clau de l'èxit: donar forma a un personatge divertit i espavilat, sensat i alhora una mica esbojarrat, que té una passió i un do, el d'escriure i alhora fer realitat el que escriu. Parlem de Joana Dalves, una jove que amb 11 anys ens va fer partíceps de les peripècies sorgides del seu bolígraf.
En breu, al mes d'octubre, ens retrobarem amb Joana dos anys després en Poderosa 2 i si ens va captivar en el primer lliurament dels seus diaris (són quatre en total) ara tenim l'oportunitat de conéixer més aventures i embolics de la protagonista. Els pares separats, el manifasser del germà i l’àvia que viu en el seu univers, són els principals protagonistes de les històries que escriu. Una història engrescadora que farà les delícies dels joves. Us convidem a fer un tast d'aquest entretingut i divertit relat que en unes setmanes estarà disponible en les llibreries.


Un altra de les novetats per al proper trimestre és L'ombra del nord, del prolífic escriptor Philip Pullman que ens presenta una nova aventura de Sally Lockhart, la intrèpida detectiu que ja vam conéixer en La maledicció del robí i que ha captivat els joves lectors. Viatgem cap al Londres de l'època victoriana. Sally dirigeix el seu negoci d’assessoria financera i decideix investigar què ha passat perquè una de les seues clientes perda sospitosament tota la seua inversió. De sobte, es veurà involucrada en una espiral de mentides i perills que envolten l’alta societat, que la portarà inevitablement cap a un terrible secret que ve del nord.
Us convidem també a llegir les primeres pàgines d'aquesta història apassionant amb girs inesperats i intrigues que deixen sense alè.