dijous, 26 d’agost de 2010

Tasta'm: "Les portes del paradís" de Yiyun Li

Les portes del paradís, de Yiyun Li, ha sigut un dels llibres escollits per a la campanya Tasta'm, un projecte de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de les Illes Balears orientat a fomentar la lectura entre la ciutadania i promoure la producció editorial en la nostra llengua.
El programa consisteix en l'edició d'opuscles amb primers capítols o extractes de novetats editorials que són distribuïts de forma massiva i amb periodicitat setmanal a través dels transports públics de Catalunya i Balears. Les portes del paradís, de Yiyun Li, ha sigut escollit per a la setmana del 6 al 12 de setembre, així que serà aquesta setmana quan trobareu un fragment de la novel·la als transports públics que participen en la campanya.
Les portes del paradís és la primera novel·la de Yiyun Li, una jove pequinesa marcada per la matança de la plaça de Tiananmen i les mesures adoptades posteriorment pel règim comunista xinés. En aquesta obra, Yiyun Li ens situa en la Xina dels anys 70 i en els fets que es desencadenen a partir de la història d’una jove que, temptada per la Revolució Cultural, renuncia a la fe en el comunisme i és condemnada a mort per dissident.

Amb una prosa prodigiosa i encisadora, Yiyun Li teixeix amb delicadesa les vides d’uns personatges inoblidables a Les portes del paradís. Les històries de resistència, sacrifici, perversió, coratge i fe dibuixen un retrat universal de la fragilitat i la valentia humanes, un fris commovedor que marca les vides dels protagonistes i l’experiència del lector.

Vols veure el tràiler? Fes clic ací.
Coneix més de Yiyun Li. Llig