Passa al contingut principal

Agustín Fernández Paz en la Biblioteca Virtual Cervantes



La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes ha inaugurat el portal dedicat a Agustín Fernández Paz, un dels autors de literatura infantil i juvenil més reeixits. L’escriptor gallec és autor de més de 45 obres que hui són tot un referent i l’han convertit en un clàssic contemporani. Ha obtingut diferents premis entre els qual cal destacar el Premi Lazarillo, el Premi Nacional de Literatura o el Premi Protagonista Jove.

La web recull fragments de les seves obres més importants, alguns estudis i un complet àlbum gràfic i es pot visitar ací.

Bromera, l’editora d’Agustín Fernández Paz en la nostra llengua, ha publicat bona part dels seus títols: Les flors radioactives (1991), Cartes d’hivern (1997), Amor dels quinze anys, Marilyn (1999), Aire negre (2000), Nit d’ombres voraces (2003), Tres passes pel misteri (2004), Raquel té por (2004), Laura i els ratolins (2004), La fugida del mar (2005), Fantasmes al passadís (2005), Els guardians del bosc (2007), Passadissos d’ombra (2007), La nit dels animals (2008), Només ens queda l'amor (2008) i El centre del laberint (2011), tots amb un gran èxit entre els lectors joves i amb més de 150.000 exemplars venuts.

Amb el llibre Només ens queda l'amor, va aconseguir el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil. Us deixem amb una vídeo-recomanació de la Biblioteca de Cambrils:



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més...

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu...

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.