Passa al contingut principal

'El quadern de les vides perdudes' a la premsa

La premsa se n'ha fet ressò de la presentació del llibre de Silvestre Vilaplana, El quadern de les vides perdudes, Premi Alfons el Magnànim de Narrativa.

L'autor va reconèixer durant la presentació que ens trobem davant d'una "història dura i crua", amb un "fort component psicològic que pretén posar de relleu que la ficció és quelcom tan gran que pot esdevindre l'espill de la vida o, fins i tot, la vida en sí mateixa". En aquest cas, un ancià lluita contra els forats de la memòria per intentar resoldre uns crims que potser ha comés ell mateix i esdevé el protaognista d'una trama d'intriga que atrapa el lector des de la primera pàgina.

A més, el protaognista recull en un quadern fragments d'aquells llibres dels quals ha de desfer-se'n per sobreviure bastint l'obra de tot un seguit de referències literàries que permeten fer una doble lectura. Vols descobrir els secrets que amaga aquest quadern? Fes clic ací.


La novel·la es presentarà als lectors el dijous 22 de febrer, a les 19.30 hores, a la llibreria Leo de València (Raconada Federico García Sanchiz, 1). L’acte estarà conduït per la periodista Reis Juan i per Xavi Sarrià, escriptor i cantant d’Obrint Pas. Us convidem a fer un tast del que ha dit la premsa:

Informatiu Canal 9
L'informatiu
El País
Levante
Información
20 minutos
El economista
El mundo
Europa Press
El Punt Avui

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el mé

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.