Passa al contingut principal

8 de març, dia internacional de la Dona


Des de Bromera us volem desitjar a totes les dones i homes que creieu en la igualtat de gènere un feliç de la Dona. Tots i cadascun de nosaltres hem de lluitar des dels nostres àmbits de vida, públic i privat, perquè la igualtat de tracte siga una realitat. Tots els dies han de ser 8 de març.

A la literatura podem trobar moltes històries protagonitzades per dones, amb tractaments i papers diferents. Dones assassines i assassinades, dones cultes, dones, desgraciades, felices, que provoquen guerres, que lluiten per la pau... però hem de reconèixer que continuen sent majoritàriament els homes qui signen aquestes obres. Per això hui volem aprofitar per destacar alguns dels noms del nostre catàleg. En breu trobareu a les llibreries un nou títol d’una dona ben lluitadora, treballadora incansable, que ha aconseguit el reconeixement dels seus lectors i de la crítica i mai no he deixat de reivindicar el paper de les dones en la societat. Es tracta de l’escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó. En Un tros de cel, novel·la de la qual es avancem el tràiler, Isabel-Clara Simó s’ha posat en la pell d’una dona forta i valenta que planta cara a un destí difícil. A Bromera també podem trobar altres clàssics de l’autora com Júlia, La innocent o Dones.

D’altra banda la incorporació més recent ha sigut la de l’escriptora Anna Moner, una escriptora jove i amb una gran projecció literària, que amb Les mans de la deixebla ha aconseguit el Premi Enric Valor de Novel·la. En aquesta història, ambientada al segle XVII, una dona treballa incansablement en un laboratori clandestí a la recerca del coneixement i la perfecció del cos humà. 

Per descomptat,  més enllà de les novetats, us convidem a descobrir el treball de moltes altres escriptores que han publicat al nostre catàleg com ara Pepa Guardiola, Esperança Camps, Àngels Moreno, Teresa Broseta, Fina Girbés, Teresa Duran o Glòria Llobet o les internacionals Joyce Carol Oates, Herta Müller o Margaret Atwood.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu