Passa al contingut principal

Paco Romeu guanya el prestigiós premi Tirso de MolinaEl dramaturg valencià Paco Romeu ha obtingut el Premi de Teatro Iberoamericano Tirso de Molina per l’obra Vocabulario.

Aquest important guardó està convocat per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i contribueix a impulsar la tasca creativa dels dramaturgs espanyols i iberoamericans, alhora que serveix per a enfortir la cooperació cultural en el terreny de les arts escèniques. En aquesta 38 edició del Tirso de Molina, s’hi ha presentat un total de 266 obres. El jurat ha destacat de l’obra de Paco Romeu la seua «construcció dramàtica, originalitat, qualitat poètica i reflexió sobre la realitat multicultural actual». 

L’autor picassentí acaba de publicar a Edicions Bromera Iceberg, obra guardonada amb el Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, i en breu publicarà també L’extraordinària història de Quim Quinqué, XII Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal - Ciutat de Carcaixent.

Des de Bromera volem donar-li la més sincera enhorabona per aquesta nova distinció i desitjar-li que continue amb la seua carrera imparable com a autor de teatre.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el mé

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.