Passa al contingut principal

Carta oberta dels alumnes de l'escola Pascual Nácher




Us deixem aquesta carta que ens han fet arribar un grup d'alumnes de l'escola Pascual Nácher, de Vila-Real. Moltes gràcies per compartir amb nosaltres l'alegria i la il·lusió de participar en una iniciativa que veiem que ha complert sobradament el seu objectiu.


Hola, som els alumnes de 5éB de l’escola Pascual Nácher i volem contar-vos com ens hem estrenat  representant una obra de teatre: Un dia en la classe de valencià estàvem llegint  “La volta al món en 80 dies”, vam dramatitzar la lectura i li vam proposar a la nostra tutora fer una obra de teatre.

En la biblioteca de l’escola tenim uns quants llibres de teatre,  vam llegir els arguments  i després de fer una votació l’obra triada va ser  “La ciutat dels Gratacels”,  la que més ens va agradar.  Ens vam repartir els personatges i després de Nadal  vam començar els assajos.  En les classes de valencià, quan acabàvem el  treball assajàvem les escenes. En la classe de Plàstica vam fer els decorats i en classe de música vam assajar la posada en escena amb les músiques per representar-la.  Les últimes setmanes assajàvem també fora de l’horari escolar per a què tot eixira molt bé.

Vam representar l’obra en l’escola i la vam gravar per participar en el concurs Micalet Teatre,  ja què  “La ciutat dels Gratacels” és de l’editorial Bromera, que era qui promovia el concurs.  Però volíem representar l’obra en un lloc gran i va ser quan vam decidir portar-la a la Mostra de Teatre Escolar del Cefire de Castelló, que a més, casualment, enguany se celebrava en la Caixa Rural de Vila-real.

I... quina va ser la nostra sorpresa quan Bromera ens envia un mail, dient-nos que érem finalistes del concurs i...el millor és que l’hem guanyat, estem suuupercontents, este premi ha sigut molt important per a nosaltres i volíem compartir la nostra satisfacció amb tots vosaltres.  Salutacions i que sigueu molt feliços.

Signat: Alumnes de 5é B i tutora

         

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

La paraula de la setmana: xalar

xalar La literatura, com totes les altres manifestacions culturals, proporciona, a banda de coneixements a manta, entreteniment, diversió, gaudi, goig, fruïció o... xalera, que és allò que u sent quan xala. Amb el verb xalar passa com amb altres paraules vives en la parla col·loquial. Per més sinònims que busque l’usuari, no n’hi ha cap que li faça el pes. Verb ben viu en el valencià septentrional i el tortosí, significa passar-s’ho bé, gojar, gaudir o –més politicolingüísticament incorrecte– disfrutar. Procedent del llatí exhalare , ‘respirar, esplaiar-se’, és probable que xalar haja arribat al català des de l’italià scialare , ‘passar-s’ho bé, fer ostentació, malgastar’, tal com mostra l’ús de la paraula en aquest fragment de la magnífica novel·la d’Urbà Lozano La trampa del desig : Perquè ja em diràs, quan Daniel començà a fer-se fadrí, amb tanta usurpadora solta; amb tanta lloba desitjosa d’apoderar-se del que tenim, per xalar sense haver junyit; per c

Engeguem motors per a la 35a Setmana del Llibre en Català

Un any més, Bromera participa en la Setmana del Llibre en Català, una fira que funciona com a punt de trobada entre les editorials i revistes que editen en català, les llibreries i els lectors. Amb els seus més de 150 expositors, aquesta cita constitueix una magnífica oportunitat per a trobar novetats, gaudir de lectures en veu alta amb reconeguts autors, assistir a taules rodones i gaudir de sopars literaris i espectacles familiars. En definitiva, una manera divertida i distesa d’acostar-se a la cultura i la literatura. Per això, per a aquesta edició que comença demà mateix i que es perllongarà fins el 17 de setembre, hem preparat una sèrie d’actes per a tots els gustos que us permetran gaudir de les nostres novetats editorials. Siga quin siga el teu gènere preferit, tenim una activitat per a tu: Per als fans de les històries plenes de secrets Diumenge 10 de setembre a les 11.00 h en l’Escenari 1. Presentació de Vindrà la mort i tindrà els teus ulls , d’Urbà Lozano, P