Passa al contingut principal

Carta oberta dels alumnes de l'escola Pascual Nácher
Us deixem aquesta carta que ens han fet arribar un grup d'alumnes de l'escola Pascual Nácher, de Vila-Real. Moltes gràcies per compartir amb nosaltres l'alegria i la il·lusió de participar en una iniciativa que veiem que ha complert sobradament el seu objectiu.


Hola, som els alumnes de 5éB de l’escola Pascual Nácher i volem contar-vos com ens hem estrenat  representant una obra de teatre: Un dia en la classe de valencià estàvem llegint  “La volta al món en 80 dies”, vam dramatitzar la lectura i li vam proposar a la nostra tutora fer una obra de teatre.

En la biblioteca de l’escola tenim uns quants llibres de teatre,  vam llegir els arguments  i després de fer una votació l’obra triada va ser  “La ciutat dels Gratacels”,  la que més ens va agradar.  Ens vam repartir els personatges i després de Nadal  vam començar els assajos.  En les classes de valencià, quan acabàvem el  treball assajàvem les escenes. En la classe de Plàstica vam fer els decorats i en classe de música vam assajar la posada en escena amb les músiques per representar-la.  Les últimes setmanes assajàvem també fora de l’horari escolar per a què tot eixira molt bé.

Vam representar l’obra en l’escola i la vam gravar per participar en el concurs Micalet Teatre,  ja què  “La ciutat dels Gratacels” és de l’editorial Bromera, que era qui promovia el concurs.  Però volíem representar l’obra en un lloc gran i va ser quan vam decidir portar-la a la Mostra de Teatre Escolar del Cefire de Castelló, que a més, casualment, enguany se celebrava en la Caixa Rural de Vila-real.

I... quina va ser la nostra sorpresa quan Bromera ens envia un mail, dient-nos que érem finalistes del concurs i...el millor és que l’hem guanyat, estem suuupercontents, este premi ha sigut molt important per a nosaltres i volíem compartir la nostra satisfacció amb tots vosaltres.  Salutacions i que sigueu molt feliços.

Signat: Alumnes de 5é B i tutora

         

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el mé

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.