Passa al contingut principal

Un certamen educavisual per a tots els públics

Ha nascut el certamen Proyecta Alc, un espai de convivència entre l’educació i l’audiovisual amb l’objectiu d’afavorir la inclusió de les noves tecnologies en els centres educatius de les comarques del sud. Fins ara, aquest festival havia estat vinculat a la Mice, la Mostra Internacional de Cine Educatiu però, en aquesta edició, per primera vegada, el certamen ha preferit tindre una identitat pròpia. Igual que el Mice, del que fa poc vos parlàvem, aquest projecte busca possibilitar l’adaptació dels centres escolars a la nova realitat on la imatge és el principal mitjà de comunicació, sobretot entre els més joves.

El certamen naix amb uns objectius molt definits, entre ells, informar de la importància de l’educació en el llenguatge audiovisual, generar inquietuds entre els més joves, afavorir el coneixement de la professió audiovisual i acostar als professors els avantatges de l’ús de ferramentes i narrativa audiovisual en la transmissió de missatges.  Tanmateix, Proyecta Alc es crea, sobretot, per a difondre i promocionar la cultura en totes les seues manifestacions i també per a donar suport a la difusió del producte educatiu valencià en les comarques del sud. La iniciativa està dirigida a un púbic molt divers: xiquets i xiquetes, joves, estudiants del grau en comunicació audiovisual o de FP audiovisual, professionals de l’educació en tots els nivells i també dels mitjans de comunicació, pares i mares.

Des de Bromera també hem volgut col·laborar en el certamen, concretament en el concurs de booktràilers que han organitzat. I és que ens sembla important promoure aquest moviment a favor d’integrar la lectura amb el llenguatge audiovisual. Seguint la estela marcada pel Consell Escolar de la Generalitat Valenciana, que fa poc posava en marxa un concurs de Tràilers de lectura, al Proyecta Alc han convocat una competició de booktràilers. Els vídeos participants s’han pogut visualitzar i votar a la pàgina de Facebook del festival i, de fet, ja es coneixen els guanyadors: un grup d’estudiants de l’IES Fajardo Mendoza, de Benidorm, que han basat el seu treball en El Quijote de Miguel de Cervantes. Enhorabona!

Proyecta-Alc se celebrarà del 13 al 18 de febrer i compta amb un exhaustiu programa farcit de projeccions, formacions al professorat, xarrades, tallers, concursos i exposicions. La primera d’aquestes activitats serà la projecció als cinemes Kinèpolis d’Alacant del documental La història de Jan, del director Bernardo Moll. La inesperada notícia de que Jan tenia síndrome de Down va fer que el seu pare es decidira a escriure un bloc i a gravar al seu fill per a poder així compartir i superar les seues pors. El documental ens narra, des de la intimitat, una història de superació i acceptació. A través del sentit de l’humor, l’esforç i l’amor per Jan, els seus pares busquen normalitzar i donar visibilitat a aquest món desconegut.


Podeu consultar el programa complet de Proyecta Alc en aquest enllaç.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’