Passa al contingut principal

200 aniversari d'Edgar Allan Poe

Hui es compleixen 200 anys del naixement del popular escriptor Edgar Allan Poe i volem celebrar-ho convidant-te a submergir-te en la seua obra, plena de misteri, amb la lectura d'un dels seus famosos contes de terror: «El cor delator», inclòs en Relats de terror (Bromera, 2006). Punxa ací per a llegir el relat.
Poe (Boston, 1809 – Baltimore, 1849) va conrear el periodisme literari, l’assaig, la poesia i la narrativa. Malgrat no haver aconseguit el reconeixement literari en vida, és autor d’obres com Els assassinats del carrer Morgue, El misteri de Marie Rogêt i La carta robada, considerades com les predecessores de la novel·la moderna de misteri o policíaca. Tanmateix, la notorietat que la història li ha assignat es deu sobretot als seus relats curts.

Si vols acostar-te a l’obra de Poe, en el catàleg de Bromera trobaràs Relats de terror –recull d’on s’extrau el conte que et proposem–, «L’escarabat d’or» i «El pou i el pèndol».

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu