Passa al contingut principal

Arriben els Premis Ciutat d'AlziraFa uns dies Levante-EMV publicava una entrevista amb Joan Carles Girbés, director de publicacions de Bromera. Joan Carles acabava d'aterrar de Frankfurt, la fira del llibre més important del món, i tenia la ferma convicció que també es poden llegir els grans autors de la literatura en la nostra llengua. Aquest plantejament, amb el qual Girbés ha treballat sempre, s'ha fet palesa en donar a conéixer la notícia que Bromera publicarà el gruix de l'escriptora Herta Müller, la recent Premi Nobel de Literatura, la primera oportunitat de llegir a l'autora en la nostra llengua i la tercera Nobel que aplega la col·lecció "L'Eclèctica", juntament amb Orhan Pamuk i Naguib Mahfuz (El museu de la innocència i Miramar, són les darrres incorporacions d'ambdós autors, respectivament).


Igualment, l'editorial segueix parant especial atenció i potenciant la literatura feta a casa nostra. Bona prova d'açò són els Premis Literaris Ciutat d'Alzira que es lliuren hui i dels quals se'n parla també a l'entrevista. Aquests premis, com comenta Joan Carles, "tenen una llarga trajectòria en la qual s'han premiat autors desconeguts que més tard s'han consolidat, i també autors de prestigi que en el seu dia decidiren apostar per aquests premis".

(Animació lectora a càrrec de Francesc Gisbert en l'acte de l'anunci del veredicte dels premis infantil i juvenil)

Aquesta nit, doncs, coneixerem en el tradicional sopar de lliurament els guanyadors de les distintes modalitats dels guardons, excepte el Premi de Teatre Palanca i Roca, que va guanyar Mans quietes, de Piti Espanyol, i que es va donar a conéixer als Encontres de Teatre a l'estiu; i el Premi Bancaixa de Narrativa Infantil i Juvenil i l'infantil Vicent Silvestre de Narrativa que es van conéixer divendres 6 de novembre i que van recaure en Bernat, un científic enamorat, de Pep Castellano, Fantasfrizy, de M. Carme Roca, respectivament, juntament amb La violinista de Paris, de Joan Pla, que va quedar finalista del Bancaixa.

Tot està a punt per a aquesta festa de la literatura, només queda conéixer els guardonats i gaudir d'una nit plena de lletres, paraules i llibres en la nostra llengua.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu