Bromera ha lliurat aquest Nadal el primer xec a Ecologistes en Acció per la col·laboració sorgida a partir de la publicació de L’any del Diluvi, de Margaret Atwood. L’escriptora canadenca de més renom ens planteja en aquesta obra un futur en què l’equilibri mediambiental està en risc i els avenços científics han alterat les espècies de manera extravagant. El llibre és clar i contundent: si no canviem la nostra relació amb l’entorn, el futur que ens espera no és gens esperançador. En consonància amb el missatge de la novel·la i la implicació de l’autora en temes mediambientals, Bromera va decidir destinar part dels beneficis de la publicació a la campanya «En acció per la Mediterrània» d’Ecologistes en Acció. Així, l’1% de cada exemplar venut de la primera edició de L’any del Diluvi s’ha destinat a donar suport econòmic a les tasques desenvolupades en l’àmbit marí a través d’aquesta campanya.
«En acció per la Mediterrània» és una campanya que es desenvolupa des del 2007 per totes les comunitats autònomes de la Mediterrània de l’Estat espanyol i que disposa de diverses línies de treball: investigació, divulgació dels ecosistemes i sensibilització sobre les seues problemàtiques. És fonamental en aquest treball el paper del veler Diosa Maat, que recorre contínuament les aigües de la Mediterrània i que s’ha convertit en el símbol del treball realitzat per Ecologistes en Acció, tant en l’àmbit de la investigació de la situació dels ecosistemes marins i costaners com de la divulgació, ja que s’ha transformat en una aula flotant amb biblioteca, audiovisuals i exposicions fixes i itinerants. El Diosa Maat ha recorregut ja més de 14.000 milles, i la seua tasca ha sigut reconeguda per diversos organismes internacionals i universitats. En el camp de la investigació podem destacar els estudis de seguiment d’espècies d’alt valor ecològic i el seguiment de certs punts amb una elevada erosió costanera que sofreix el nostre litoral, amb el País Valencià com a exemple paradigmàtic.
Margaret Atwood (Ottawa, 1939) és autora de més de quaranta llibres de ficció, poesia i assajos crítics, molts dels quals han sigut publicats en quasi una quarantena de països. Ha rebut premis com el Booker, guardó al qual ha optat dues vegades més, o el Príncep d’Astúries de les Lletres.
Comentaris