Passa al contingut principal

Bromera presenta una nova col·lecció a la Fira de Bolonya


Edicions Bromera consolida la seua presència a la Bologna Children’s Book Fair, que se celebra aquesta setmana, amb un estand propi a través del qual es promocionen els nostres autors. Així, i per segon any consecutiu, Bromera continua apostant per exportar el millor de la nostra literatura infantil i juvenil. El president de Bromera, Josep Gregori, i el director de publicacions, Joan Carles Girbés, s’hi han desplaçat fins a la ciutat italiana.

En el marc d’aquesta prestigiosa fira, té lloc la presentació d’una nova i ambiciosa col·lecció infantil que, sota el títol «Lletra Gran», serà publicada alhora en diverses llengües. Es tracta d’una col·lecció de 10 títols que giren al voltant de situacions quotidianes protagonitzades pels més menuts. Històries senzilles i tendres que tracten de captar l'interés dels primers lectors i transmetre valors com la importància de tenir cura del nostre entorn, de la nostra família... Els relats són de l’escriptor Enric Lluch, i han sigut diversos els il·lustradors que han donat vida i color als personatges. Fins dijous, la col·lecció serà presentada davant nombroses editorials internacionals que han expressat el seu interés per conéixer el projecte de primera mà durant la fira.

Una altra de les apostes de l'editorial en aquesta edició és la col·lecció «El Bagul dels Monstres», que es va presentar precisament l'any passat a la Fira de Bolonya. Fruit de les negociacions, els drets s'han venut al Canadà, el Brasil i França, i els llibres s'han traduït també al castellà, al gallec i al basc. Un any més, aquests deu títols –protagonitzats per criatures i monstres de l'imaginari infantil vistos des d'un punt de vista divertit per a fer perdre la por de llegir– són una de les col·leccions que més interés han despertat en els editors estrangers que estan visitant l'estand de Bromera. L’èxit de la presentació d’aquesta col·lecció a Bolonya, una de les més venudes durant la campanya de Nadal, suposa un impuls important per a la presentació en aquesta edició de «Lletra Gran», també dirigida a primers lectors.

Cal recordar que, gràcies a les gestions de l’última edició de la Bologna Children’s Book Fair, L’infern de Marta, de Pasqual Alapont, també fou traduïda a l’eslové. Enguany destaca també l'interés que han suscitat els àlbums il·lustrats Els fabricants de muntanyes i Lluny.

Edicions Bromera referma l’aposta per impulsar la literatura infantil i juvenil més enllà de les nostres fronteres i per cridar l’atenció sobre els nostres escriptors i il·lustradors. A més, ho fa amb iniciatives que des d’una vessant original i innovadora capten lectors en altres llengües.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

La paraula de la setmana: xalar

xalar La literatura, com totes les altres manifestacions culturals, proporciona, a banda de coneixements a manta, entreteniment, diversió, gaudi, goig, fruïció o... xalera, que és allò que u sent quan xala. Amb el verb xalar passa com amb altres paraules vives en la parla col·loquial. Per més sinònims que busque l’usuari, no n’hi ha cap que li faça el pes. Verb ben viu en el valencià septentrional i el tortosí, significa passar-s’ho bé, gojar, gaudir o –més politicolingüísticament incorrecte– disfrutar. Procedent del llatí exhalare , ‘respirar, esplaiar-se’, és probable que xalar haja arribat al català des de l’italià scialare , ‘passar-s’ho bé, fer ostentació, malgastar’, tal com mostra l’ús de la paraula en aquest fragment de la magnífica novel·la d’Urbà Lozano La trampa del desig : Perquè ja em diràs, quan Daniel començà a fer-se fadrí, amb tanta usurpadora solta; amb tanta lloba desitjosa d’apoderar-se del que tenim, per xalar sense haver junyit; per c

Engeguem motors per a la 35a Setmana del Llibre en Català

Un any més, Bromera participa en la Setmana del Llibre en Català, una fira que funciona com a punt de trobada entre les editorials i revistes que editen en català, les llibreries i els lectors. Amb els seus més de 150 expositors, aquesta cita constitueix una magnífica oportunitat per a trobar novetats, gaudir de lectures en veu alta amb reconeguts autors, assistir a taules rodones i gaudir de sopars literaris i espectacles familiars. En definitiva, una manera divertida i distesa d’acostar-se a la cultura i la literatura. Per això, per a aquesta edició que comença demà mateix i que es perllongarà fins el 17 de setembre, hem preparat una sèrie d’actes per a tots els gustos que us permetran gaudir de les nostres novetats editorials. Siga quin siga el teu gènere preferit, tenim una activitat per a tu: Per als fans de les històries plenes de secrets Diumenge 10 de setembre a les 11.00 h en l’Escenari 1. Presentació de Vindrà la mort i tindrà els teus ulls , d’Urbà Lozano, P