Passa al contingut principal

Bromera presenta una nova col·lecció a la Fira de Bolonya


Edicions Bromera consolida la seua presència a la Bologna Children’s Book Fair, que se celebra aquesta setmana, amb un estand propi a través del qual es promocionen els nostres autors. Així, i per segon any consecutiu, Bromera continua apostant per exportar el millor de la nostra literatura infantil i juvenil. El president de Bromera, Josep Gregori, i el director de publicacions, Joan Carles Girbés, s’hi han desplaçat fins a la ciutat italiana.

En el marc d’aquesta prestigiosa fira, té lloc la presentació d’una nova i ambiciosa col·lecció infantil que, sota el títol «Lletra Gran», serà publicada alhora en diverses llengües. Es tracta d’una col·lecció de 10 títols que giren al voltant de situacions quotidianes protagonitzades pels més menuts. Històries senzilles i tendres que tracten de captar l'interés dels primers lectors i transmetre valors com la importància de tenir cura del nostre entorn, de la nostra família... Els relats són de l’escriptor Enric Lluch, i han sigut diversos els il·lustradors que han donat vida i color als personatges. Fins dijous, la col·lecció serà presentada davant nombroses editorials internacionals que han expressat el seu interés per conéixer el projecte de primera mà durant la fira.

Una altra de les apostes de l'editorial en aquesta edició és la col·lecció «El Bagul dels Monstres», que es va presentar precisament l'any passat a la Fira de Bolonya. Fruit de les negociacions, els drets s'han venut al Canadà, el Brasil i França, i els llibres s'han traduït també al castellà, al gallec i al basc. Un any més, aquests deu títols –protagonitzats per criatures i monstres de l'imaginari infantil vistos des d'un punt de vista divertit per a fer perdre la por de llegir– són una de les col·leccions que més interés han despertat en els editors estrangers que estan visitant l'estand de Bromera. L’èxit de la presentació d’aquesta col·lecció a Bolonya, una de les més venudes durant la campanya de Nadal, suposa un impuls important per a la presentació en aquesta edició de «Lletra Gran», també dirigida a primers lectors.

Cal recordar que, gràcies a les gestions de l’última edició de la Bologna Children’s Book Fair, L’infern de Marta, de Pasqual Alapont, també fou traduïda a l’eslové. Enguany destaca també l'interés que han suscitat els àlbums il·lustrats Els fabricants de muntanyes i Lluny.

Edicions Bromera referma l’aposta per impulsar la literatura infantil i juvenil més enllà de les nostres fronteres i per cridar l’atenció sobre els nostres escriptors i il·lustradors. A més, ho fa amb iniciatives que des d’una vessant original i innovadora capten lectors en altres llengües.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el mé

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.