Passa al contingut principal

Presentació del llibre 'Al Tall. Música per a un poble'

La UPV acull el dimarts, 29 de març, a les 19 h, la presentació del llibre Al Tall. Música per a un poble, de Víctor Mansanet, editat per Edicions Bromera, en un acte que comptarà amb la presència de l’autor; Joan V. Llinares, gerent d’Edicions Bromera, i Vicent Torrent, membre fundador d’Al Tall.

Pel que fa a l’actuació del grup, tindrà lloc el dijous 31 de març, a les 20 h. Amb motiu dels seus 35 anys d’existència, Al Tall farà un repàs a la seua discografia, en la qual destaquen discos com Cançó popular al País Valencià, Deixeu que rode la roda, Quan el mal ve d’Almansa, Som de la pelitrúmpeli, Tocs i vares, Xarq al-Andalus, 25 anys en directe i, el més recent, Vergonya, cavallers, vergonya, entre molts altres, i cançons tan conegudes com “Tio Canya”, “Cançó de la llum” o “Darrer diumenge d’octubre”.


A més del concert, la UPV presenta l’exposició “Al Tall, 35 anys de música mediterrània des del País Valencià” (a la sala d’exposicions de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins, Canals i Ports), en la qual es fa un recorregut històric per l’obra del grup valencià que a partir de la música tradicional valenciana i les seues lletres –que han ajudat a crear la consciència de ser un poble, a recuperar la memòria històrica i que tenen una funció cultural i cívica– ha descobert les altres músiques del Mediterrani, especialment del nord d’Àfrica.

L’exposició es compon de 24 panells que reflecteixen la trajectòria d’Al Tall, a més de cartells originals, vitrines amb documents i audiovisual, i va ser elaborada per la Universitat d’Alacant i Al Tall, amb la col·laboració de l’escriptor Víctor Mansanet, el pintor Manuel Boix (que ha il·lustrat molts dels seus discos) i la discogràfica PICAP.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’