La UPV acull el dimarts, 29 de març, a les 19 h, la presentació del llibre Al Tall. Música per a un poble, de Víctor Mansanet, editat per Edicions Bromera, en un acte que comptarà amb la presència de l’autor; Joan V. Llinares, gerent d’Edicions Bromera, i Vicent Torrent, membre fundador d’Al Tall.
Pel que fa a l’actuació del grup, tindrà lloc el dijous 31 de març, a les 20 h. Amb motiu dels seus 35 anys d’existència, Al Tall farà un repàs a la seua discografia, en la qual destaquen discos com Cançó popular al País Valencià, Deixeu que rode la roda, Quan el mal ve d’Almansa, Som de la pelitrúmpeli, Tocs i vares, Xarq al-Andalus, 25 anys en directe i, el més recent, Vergonya, cavallers, vergonya, entre molts altres, i cançons tan conegudes com “Tio Canya”, “Cançó de la llum” o “Darrer diumenge d’octubre”.
A més del concert, la UPV presenta l’exposició “Al Tall, 35 anys de música mediterrània des del País Valencià” (a la sala d’exposicions de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins, Canals i Ports), en la qual es fa un recorregut històric per l’obra del grup valencià que a partir de la música tradicional valenciana i les seues lletres –que han ajudat a crear la consciència de ser un poble, a recuperar la memòria històrica i que tenen una funció cultural i cívica– ha descobert les altres músiques del Mediterrani, especialment del nord d’Àfrica.
L’exposició es compon de 24 panells que reflecteixen la trajectòria d’Al Tall, a més de cartells originals, vitrines amb documents i audiovisual, i va ser elaborada per la Universitat d’Alacant i Al Tall, amb la col·laboració de l’escriptor Víctor Mansanet, el pintor Manuel Boix (que ha il·lustrat molts dels seus discos) i la discogràfica PICAP.
Comentaris