Passa al contingut principal

Calendari de la LOMQE


El calendari d’implantació de la LOMQE es manté, tal com estava previst, per a 2014-2015 en primer, tercer i cinqué de Primària, i per a 2015-2016 en segon, quart i sisé.

No obstant això, el PP, amb majoria absoluta al Senat, ha modificat el text aprovat al Congrés amb relació a l’ESO, ja que s’ha ampliat un any (fins al curs 2015-2016) la implantació de primer i tercer, i fins al curs 2016-2017 la implantació de segon i quart.

Així mateix, l’avaluació final de l’ESO, que es farà el 2017 com estava previst, no tindrà efectes acadèmics.

Els populars també han proposat que es retarden un any els canvis en Batxillerat, que passarien al 2015-2016 per al primer curs i al 2016-2017 per al segon.

En aquesta etapa, l’avaluació final es farà el 2017, i no el curs 2015-2016, com estava previst.

La Selectivitat, per tant, es manté per als alumnes que vulguen accedir a la universitat abans del curs 2017-18.

Tot plegat s’ha fet amb la finalitat de facilitar l’adaptació dels centres docents i els equips directius i docents a la nova llei. Aquest nou calendari, a més, és compatible amb la situació pressupostària de les comunitats autònomes i permet ajornar un any els costos més elevats, com ara els de l’ESO.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu