Passa al contingut principal

El cicle de conferències dels Ciutat d’Alzira arriba a la recta final



El cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira arriba a l’última setmana amb dues conferències que aborden els clàssics des del punt de vista de la pintura i de la literatura. Així, aquest dimarts 5 de novembre, a les 19 hores, l’escriptor i periodista Martí Domínguez ens parlarà de «La natura en la pintura del Renaixement».
En la pintura renaixentista apareixen amb molta freqüència elements de la natura que amaguen un intens llenguatge iconogràfic. Serveixen per a anunciar tot un repertori de dogmes i de missatges a la humanitat. Aquesta lectura dels quadres renaixentistes resulta apassionant, perquè descobreix una nova interpretació, així com tot un univers d’al·legories i creences oblidades en bona part amb l’arribada dels temps moderns.
L’última sessió del cicle tindrà lloc aquest dijous 7 de novembre, també a les 19 hores. Es tracta d’un recital poètic, amb acompanyament musical, de poemes dels autors Vicent Andrés Estellés i de Salvador Espriu, grans exponents de la literatura contemporània en la nostra llengua que enguany han protagonitzat diferents commemoracions. El recital serà a càrrec de l’escriptor i professor Isidre Crespo i hi intervindran veus professionals i altres participants que faran gaudir el públic del magnetisme d’uns versos que continuen captivant tant els aficionats a la poesia com aquells que no solen acostar-se al gènere.
Tot i que tant Estellés com Espriu van conrear altres gèneres, la poesia és el que els ha convertit en clàssics imprescindibles. Tant és així que la força dels seus versos ha traspassat el paper i ha arribat més enllà dels lectors de poesia a través de cançons i altres formats artístics.
Arribem així a la recta final dels actes al voltant dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que clouran amb el tradicional sopar que tindrà lloc aquest divendres 8 de novembre i en el qual coneixerem tots els guardonats d’aquesta edició en les diferents modalitats. Tots ells rebran l’estatueta commemorativa dissenyada per Manuel Boix. Ja són públics els guanyadors del VIII Premi de Teatre Palanca i Roca ‒que ha recaigut en Carles Alberola per l’obra M’esperaràs?‒, del XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i del XVIII Premi de Narrativa Infantil VicentSilvestre, que han distingit a Vicent Sanhermelando, per Esperant la lluna plena, i a David Navalón, per El guardià de les cinc llegendes, respectivament.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu