dijous, 24 de febrer de 2011

Mor l'escriptor Josep Iborra

Edicions Bromera vol manifestar el condol a tots els familiars i amics de l’escriptor Josep Iborra, qui ens ha deixat aquesta matinada. Escriptor, assagista, prologuista i conferenciant, Iborra deixa un llegat extraordinari per al món les lletres valencianes.

Josep Iborra (1929-2011), llicenciat en Dret i en Filosofia i Lletres per la Universitat de València i Doctor en Filologia Romànica, havia exercit com a professor de Secundària, des d’on va promoure la nostra llengua i cultura, i posteriorment va codirigir l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de València, i va ser membre del Servei de Normalització Lingüística de la mateixa universitat.

Soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, va començar la seua carrera literària fent narrativa, per a passar després a l’assaig literari breu, i, sobretot, a l’elaboració d’estudis sobre història de la literatura i a la crítica de llibres. Per totes aquestes activitats, i per una trajectòria llarga i sòlida com a prologuista, conferenciant i jurat en premis de literatura, es convertí en referent de les lletres valencianes. En Bromera va publicar Paràboles i prou (1995) i Inflexions (2005), obra per la qual va rebre els premis d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, de l'Institut Interuniversitari de València i de la Crítica de l'AELC del País Valencià.

Cap comentari: