dijous, 20 de setembre de 2012

Llibres de text per a una societat igualitària

Us heu parat a pensar que sovint en els llibres de text que formen a les noves generacions de ciutadans i ciutadanes les dones són invisibles?

Com molt bé ho explica Eva Peruga a l'article que ha publicat a El Periódico, "història, literatura, química, àlgebra o un iniciàtic conte infantil estan construïts en els llibres de text dels nostres fills sobre un paisatge masculí en què les dones no existeixen".

En aquest sentit, Musicàlies és un llibre de text especial, perquè en ell les dones queden integrades sense forçar la paritat, però fent-les visibles. 
L'article de la defensora de la igualtat explica que Laura Capsir, autora del llibre, "en la seva elecció de músiques i trobadores en va trobar algunes que sí que van tenir repercussió en les seves èpoques, i després van quedar silenciades. I això és el que, després de gairebé 40 anys de democràcia, hauríem d’impedir en els nostres llibres de text”.

Us convidem a llegir aquest article tan interessant i, si voleu, també a saber més de Musicàlies, que també es publica en castellà. 
Cap comentari: