dilluns, 20 de gener de 2014

El mes negre de la novel·la


Els mesos de gener i febrer s’han consolidat com una cita destacada per al gènere de la novel·la negra en català. La ficció més negra envaeix els aparadors de les llibreries, els murs de Facebook, les recomanacions literàries... I és que la BCNegra s’ha convertit en una trobada on s’hi apleguen més de 50 autors, periodistes, crítics i professionals vinculats al gènere.

Durant una setmana (del 30 de gener al 8 de febrer), els lectors més negrots podran assistir a un munt d’activitats i gaudir de tertúlies i debats que van molt més enllà de l’àmbit estrictament literari. Perquè la literatura no pot esdevenir aliena a tots els esdeveniments que sotraguen la nostra societat. I també els autors de novel·la negra com Andrea Camilleri, Màrkaris o, ara, Andreu Martín, miren de retratar de manera crítica els temps que vivim.
Però no només tenim la BCNegra, cal destacar també enguany la segona edició de Tiana Negra, el festival de novel·la negra catalana que tindrà lloc el 24 i 25 de gener. Després de l’èxit i la bona acollida de l’any anterior, aquesta edició es presenta amb diverses novetats.

Des d’Edicions Bromera us hem preparat una selecció de les novel·les més negres del nostre catàleg: Camilleri, Connolly, Benjamin Black, Isabel-Clara Simó o Andreu Martín són alguns dels autors que us proposem.

Cap comentari: