dimecres, 2 d’abril de 2014

Us presentem 'Per què salto?' en el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'AutismeAmb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, us volem presentar Per què salto?, una obra singular que ha traspassat fronteres i cultures i ha esdevingut una referència sobre l’autisme a escala global. L’autor és Naoki Higashida, un jove japonés nascut el 1992 a qui li van diagnosticar un autisme greu quan tenia cinc anys. Tot i que la comunicació oral li resultava impossible, gràcies a un professor perseverant i al seu esforç, va començar a lletrejar paraules directament sobre una taula alfabètica. Amb pràctica i paciència, amb només tretze anys va escriure Per què salto?, un relat commovedor, colpidor en alguns moments, que ens obri els ulls a una realitat totalment desconeguda: la de les persones autistes.

Naoki planteja vora una seixantena de preguntes molt senzilles sobre les actituds que se solen retraure als xiquets amb autisme, sobre els seus sentiments, les dificultats per a comunicar-se, sobre el que els agrada i el que no els agrada, sobre el que els fa feliços i el que els preocupa... És així com aconsegueix trencar tots els mites i les idees preconcebudes que tenim de l’autisme. El jove escriptor ens demostra pàgina a pàgina que també els autistes estimen, imaginen, tenen empatia i sofreixen, com qualsevol.

Des del Japó, al món 

http://www.bromera.com/fitxa-llibre-coleccions/items/per-que-salto.html 
La història de com aquest llibre arriba a les nostres mans és ben singular. La dona del prestigiós escriptor David Mitchell va descobrir aquesta petita joia al seu país natal, el Japó, i va començar una traducció informal a l’anglés. Impactat pel que va suposar la lectura del llibre per a la relació amb el seu fill autista i convençut que podria ajudar altres persones, Mitchell va impulsar la traducció sense imaginar que despertaria tant d’interés arreu del món.