Passa al contingut principal

Us presentem 'Per què salto?' en el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme



Amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, us volem presentar Per què salto?, una obra singular que ha traspassat fronteres i cultures i ha esdevingut una referència sobre l’autisme a escala global. L’autor és Naoki Higashida, un jove japonés nascut el 1992 a qui li van diagnosticar un autisme greu quan tenia cinc anys. Tot i que la comunicació oral li resultava impossible, gràcies a un professor perseverant i al seu esforç, va començar a lletrejar paraules directament sobre una taula alfabètica. Amb pràctica i paciència, amb només tretze anys va escriure Per què salto?, un relat commovedor, colpidor en alguns moments, que ens obri els ulls a una realitat totalment desconeguda: la de les persones autistes.

Naoki planteja vora una seixantena de preguntes molt senzilles sobre les actituds que se solen retraure als xiquets amb autisme, sobre els seus sentiments, les dificultats per a comunicar-se, sobre el que els agrada i el que no els agrada, sobre el que els fa feliços i el que els preocupa... És així com aconsegueix trencar tots els mites i les idees preconcebudes que tenim de l’autisme. El jove escriptor ens demostra pàgina a pàgina que també els autistes estimen, imaginen, tenen empatia i sofreixen, com qualsevol.

Des del Japó, al món 

http://www.bromera.com/fitxa-llibre-coleccions/items/per-que-salto.html 
La història de com aquest llibre arriba a les nostres mans és ben singular. La dona del prestigiós escriptor David Mitchell va descobrir aquesta petita joia al seu país natal, el Japó, i va començar una traducció informal a l’anglés. Impactat pel que va suposar la lectura del llibre per a la relació amb el seu fill autista i convençut que podria ajudar altres persones, Mitchell va impulsar la traducció sense imaginar que despertaria tant d’interés arreu del món.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’