Passa al contingut principal

Bromera reuneix vora 1.000 persones al concert solidari pel seus 30 anys

Anit l’editorial Bromera va aplegar vora 1.000 persones al Teatre Principal de València, l’escenari escollit per a celebrar el seu 30 aniversari amb un concert solidari la recaptació íntegra del qual (més de 6.000 €) s’ha destinat a l’ONG Metges Sense Fronteres, concretament, a la seua tasca d’ajuda als refugiats. L’acte, conduït per Carles Alberola, d’Albena Teatre, va estar protagonitzat pel cantador xativí Pep Gimeno «Botifarra», que va aprofitar l’ocasió per a presentar algunes cançons del seu nou llibre-disc, Pep Gimeno «Botifarra». El cant de la terra, publicat a Bromera.


Entre el públic assistent hi havia una important representació de les institucions públiques valencianes com també d’altres entitats i agents socials, a més de col·laboradors històrics de l’editorial.

Nombrosos artistes del panorama valencià van acompanyar Botifarra. Entre ells, destacaven noms tan coneguts com Miquel Gil, Ahmed Touzani, Miquel Ramos, Pau Chàfer, Miquel Gironés, Hilari Alonso o el grup Sarau. Durant l’acte, també es va fer un repàs a la trajectòria de Bromera, posant l’accent en els escriptors, il·lustradors, professors, llibreters, bibliotecaris, institucions, entitats, etc. que han fet possible el que Gonçal López-Pampló, director literari de Bromera, va qualificar com un èxit de la societat civil valenciana.


Per la seua banda, Josep Gregori, fundador de Bromera, va pronunciar un emotiu discurs d’agraïment: “Gràcies per llegir en valencià, el nostre idioma, la nostra identitat”. El director literari, d’altra banda, va aprofitar l’auditori per reclamar «fórmules conciliadores, que provinguen d’una reflexió profunda i pausada de tota la comunitat educativa i, que al mateix no resulten tan lesives per a tots els que formen part de la de cadena del llibre», en referència al programa Xarxa Llibres. Tot i això, López-Pampló, va remarcar que «Bromera ha estat i estarà al costat de tots aquells que vulguen construir un país de paraules» i va llançar un missatge d’esperança compartida per al futur.


El concert, però, encara amagava més sorpreses. Durant la interpretació de la Malaguenya de Barxeta, la Nova Muixeranga d’Algemesí va fer una emotiva entrada a l’escenari, on va alçar una torre de cinc pisos, amb quasi noranta participants, que va posar en peu el Teatre Principal al complet. La seua actuació va emocionar el cantador xativí, que es va quedar sense veu en començar l’últim tema de l’acte, la Granaïna del tio Palero, que Botifarra interpretà junt a tots els artistes convidats. En acabar la nit de celebració, es va fer palesa la importància de l’editorial dins del nostre àmbit lingüístic, fet que augura, almenys, trenta anys més d’història. 


   

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.