Passa al contingut principal

La primavera es vesteix de negre

Març s’ha convertit en un mes negre, almenys a les terres de l’Ebre, on tenen lloc diversos festivals dedicats a aquest gènere. D’una banda, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull Kosmopolis, una trobada literària biennal que se celebra des de l'any 2012 a la Ciutat Comtal. La literatura, en totes les seues vessants, es converteix en la protagonista absoluta d’aquesta mostra on s’aposta per un concepte de literatura amplificada que engloba totes les manifestacions de la paraula: tant oral com impresa o electrònica.


Escriptors, poetes, filòsofs, científics, músics, cineastes, dramaturgs, conta-contes, dibuixants, guionistes, periodistes, actors, bibliotecaris i editors formen part d’aquest projecte a través de debats i xarrades sobre temes d’actualitat literària, sempre amb la participació dels lectors i assistents.
La desena edició de la mostra se celebrarà del 22 al 26 de març i comptarà amb la intervenció de dos escriptors de talla mundial que a Bromera coneguem molt bé: John Banville i Pierre Lemaitre. Els autors, que ocupen un lloc destacat a l’Olimp de la novel·la criminal, participaran el pròxim 24 de març en el cicle de “Diàlegs K”, una sèrie de trobades entre referents culturals.

Banville i Lemaitre, que es reuneixen per primer cop, parlaran sobre literatura i política en temps difícils i sobre el fet d’escriure en dos gèneres. Poden els llibres canviar el món? De quina manera la literatura mostra la realitat? Com és possible escriure en dos gèneres? Per què és interessant fer-ho? Quin és el paper social del «crim»? Per què la novel·la negra és tan popular a Occident?



A més, l’escriptor francès presentarà la seua darrera novetat, Recursos inhumans, una nova incursió en la novel·la negra que denuncia el costat més immoral del món empresarial.

D’altra banda, John Banville participarà també el 25 de març a EL VI FA SANG, el Festival Internacional de Novel·la Criminal en Català, que tindrà lloc a L’Espluga de Francolí i on rebrà el Premi Internacional EL VI FA SANG. La mostra servirà també d’escenari per a la presentació del seu últim treball: Fins i tot els morts.


Si sou tan amants de la literatura criminal com nosaltres, aquesta primavera negra plena de cites ineludibles us enamorarà.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.