Passa al contingut principal

El present diferit


"Jonathan Lethem ha dissenyat uns joves versemblantment estranys i els ha relacionat amb ells mateixos i amb el món de l’art. No tenen família, ni amb prou feines passat, sinó que viuen en un present que viuen en diferit. El millor de la novel·la són dues escenes situades en un hotel i en un estudi de ràdio, on el lector té la sensació d’habitar un espai que no havia estat mai escrit: l’autor captura el moment que sembla etern i que de sobte deixa d’existir."

Aquest és un extracte de la ressenya sobre Encara no m'estimes, de Jonathan Lethem, que podeu trobar al suplement d'aquesta setmana de Presència d'El Punt. Per a llegir la crítica sencera, punxa damunt de l'article.

Encara no has llegit el llibre? Segons afirma Vicenç Pagès i Jordà, autor de la ressenya, "el que retrata Encara no m’estimes és la crisi existencial que es presenta al voltant dels trenta anys. Lethem situa l’acció a Los Angeles, que és un dels llocs que ha servit en més ocasions d’escenari a aquesta crisi: resulta impossible imaginar-se algun habitant d’aquesta ciutat que no estigui buscant alguna cosa necessària però desconeguda, que de vegades sembla amagada rere el sexe, les drogues o el rock and roll, però que de fet no s’acaba de trobar mai."


Comentaris

Anònim ha dit…
M'havien parlat d'aquest autor, i sembla interessant: costen trobar autors que conecten amb els joves no adolescents.

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu