Passa al contingut principal

Un plagi inimitable

Aquesta és la coberta de Plagis, Premi de Narrativa Ciutat de València; la darrera obra (a Bromera ha publicat també el recull de contes Femení singular) d'un dels exponents més prometedors de les nostres lletres: Urbà Lozano. Us recomanem que no perdeu de vista la seua trajectòria literària, pequè té molt a dir; una bona mostra és aquesta obra que s'ha posat a la venda hui mateix.

Plagis conté fragments d’autors com ara Italo Calvino, de Santiago Rusiñol, Manuel Baixauli, de Quim Monzó o de Martí Domínguez. A més, Urbà Lozano juga a combinar, amb èxit, diversos gèneres i tècniques narratives (contes, guions cinematogràfics, novel·les de lladres i serenos...) per acabar confegint una novel·la original, tot i que el títol jugue a despistar-nos. Tot aquest poti-poti metaliterari, ben administrat i molt ben travat, dóna com a resultat un relat que atrau des de la primera pàgina, sorprenent i divertit.

El protagonista de Plagis és Carles Llorenç, professor i escriptor, que guanya un premi literari sense haver-s’hi presentat. Aviat s’adona que el relat que se suposa que ha escrit és un plagi i vol renunciar al guardó, però no serà fàcil despendre's d'ell. Coincidint en el temps, rep la visita de la policia: una antiga coneguda seua ha aparegut morta envoltada de retalls de diari que han sigut escrits per Carles o en parlen. Quina relació té tot plegat, si és que en té cap, esdevé l’objectiu final del relat coral.

Si vols llegir un fragment, entra en la nostra web i deixa't sorprendre. Punxa ací.

Si teniu curiositat per saber una miqueta més del llibre, el mateix Urbà Lozano ens desvela en el seu bloc "Més content que un gínjol" quina és la gènesi de la novel·la.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’