dijous, 25 de març de 2010

Els lectors entren a La Casa de Gel de Joan Pons

Aquest dimecres 24 de març la FNAC de Barcelona ha acollit la presentació davant els lectors de La casa de gel, l'últim títol del menorquí Joan Pons i que fou guardonat en l'última edició del Premi Novel·la Ciutat d'Alzira. Els mitjans de comunicació continuen fent-se ressò de la publicació d'aquesta obra que està rebent una molt bona crítica i acollida per part del públic i de la crítica."Novel·la d'un gran lirisme formada per episodis molt breus, en un estil que recorda el d'Unai Elorriaga, que va construint una triple història. D'una banda, la història d'amor entre l'home més lleig del món i una bella peixatera a Menorca. Però també la recuperació d'un episodi esgarrifós de la Guerra Civil i, per últim, l'escriptura d'una novel·la. Una d'aquelles novel·la que deixa imatges memorables..."

Vora 50 persones s'han donat cita a la llibreria del FNAC de Barcelona per a acudir a aquesta presentació que, a més de la presència de l'autor, ha comptat amb la presència del prestigiós crític literari Carles Álvarez. El crític ha fet un repàs per la trajectòria de Joan Pons, escriptor professional, i ha encetat un interessant debat que han compartit amb els lectors.


La casa de gel serà objecte d'una lectura compartida entre els membres del portal Què llegeixes (http://www.quelleigexes.cat/) de la Generalitat de Catalunya. Els participants en aquesta lectura, tingueren l'oporunitat de recollir el seu exemplar durant la presentació de l'obra. Val a dir que és la primera vegada que aquest portal organitza un lectura compartida d'una novetat editorial, és a dir, de forma simultània a la seua publicació.Vols fer un tast? Clica ací