Passa al contingut principal

Et convidem a començar la lectura de "Tot el que tinc, ho duc al damunt"


Des d'Edicions Bromera et convidem a endisar-te en la lectura del primer capítol d'un dels llibres que està esdevenint ja tot un fenomen literari: Tot el que tinc, ho duc al damunt. Arriba a les llibreries la millor i més poderosa novel·la de la Premi Nobel, Herta Müller. D'aquesta manera, Bromera reforça una de les apostes encetades en els darrers anys com és la publicació d'autors internacionals de primera fila.
Considerada una de les últimes veus que demana justícia per als desemparats i oblidats per la Història, la literatura de Müller és qualificada de combativa, dura, lúcida i mordaç, amb elevades dosis de lirisme. Una obra impregnada de vivències personals, com ella mateixa ha explicat: "Tot el que he escrit està relacionat amb el que em va tocar viure durant trenta anys sota una dictadura", i s'erigeix així en símbol de la defensa de les minories i contra els totalitarismes.

Vols començar a llegir el primer capítol? Fes clic ací.

Comentaris

Hola:

L'apunt inclou el títol de l'obra amb una errada: «duc (al) damunt».

Per cert, crec que seria ben just, cultural, informatiu i important professionalment, que indicàreu el nom de qui ha fet la traducció de l'obra (Joan Fontcuberta i Gel). Si no és pels qui tornen a «crear» les obres, trobe que no l'hauríeu pogut publicar en català, ¿no?
Bromera de lletres ha dit…
Hola, tècnic lingüístic, l'errada del títol ja està corregida. Gràcies!
Pel que fa a posar el nom del traductor, prenem nota i intentarem posar-ho almenys en la primera informació de cada llibre. Per descomptat que sense la seua feina (impecable) no hauríem pogut publicar el llibre, però tampoc sense el dissenyador de la coberta, els maquetadors, els correctors, els impressors... Darrere d'un llibre n'hi ha l'esforç d'un equip nombrós i divers que resulta impossible citar cada vegada. En tot cas, quan posem la informació completa del llibre (fitxes de la web, ressenyes de la revista L'Illa, informació per a llibreters o mitjans) sempre apareix el nom del traductor.
Aubert ha dit…
Crec que no es pot comparar la feina d'un maquetista amb la d'un traductor, de cap de les maneres. L'una és una feina tècnica; l'altra, creativa. En aquest cas, a més, pel que he llegit d'aquesta novel·la que apunta molt alt, la feinada que s'ha pegat Joan Fontcuberta i Gel bé mereix una millor consideració. És de justícia, simplement.
Bromera de lletres ha dit…
Per descomptat que no és el mateix tipus de treball, per això el nom del traductor apareix a la fitxa del llibre a la web (http://www.bromera.com/asp_cgi/inici.asp?urlcatcol=15,180) i a la ressenya de L'Illa (ftp://bromera.net/pdf/54/54_17-17.pdf) i altres persones que també intervenen en el llibre, però d'unes altres maneres, no hi figuren.
Sense entrar en comparacions entre uns treballs i altres (jo no diria que dissenyar la coberta no és un treball creatiu), l'únic que vam comentar és que la publicació era possible gràcies al traductor, però també a moltes persones, sense voler menystenir la tasca que ha fet Joan Fontcuberta i Gel.
D'altra banda, et confirme que Joan Fontcuberta ha fet una feina magnífica i que estem molt orgullosos del seu treball, perquè ha sabut endinsar-nos en l'univers de la Premi Nobel de forma magistral. Estem convençuts que el seu treball farà que molts lectors que s'acosten per primera vegada a la literatura de l'escriptora Herta Müller, tinguen ganes de llegir altres títols d'ella.
En tot cas, com vam dir en el primer comentari, ens prenem nota del suggeriment i informarem també al bloc (i no només a la web o a L'Illa) de qui fa la traducció, quan presentem una novetat.

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més...

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu...

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.