dijous, 25 de novembre de 2010

Dia Internacional contra la violència de gènereDes de Bromera volem sumar-nos a totes i cadascuna de les reivindicacions del Dia Internacional contra la Violència de Gènere i aprofitem per recomanar-vos alguns títols que de ben segur us faran reflexionar al voltant d'aquesta xacra social contra la qual tots i totes hem de lluita.

Un d'aquests llibres és Hola, estúpid monstre pelut, de Fina Casalderrey, un relat recomanat per a llegir i comentar en grup, i extraure tot un ventall d'ensenyaments cívics i socials per als ciutadans i ciutadanes del futur. L'infern de Marta, de Pasqual Alapont, és la segona proposta que us volem comentar. Convertida en tot un clàssic que ja han llegit milers de joves lectors, aquesta obra ha esdevingut un llibre molt útil que conjumina una novel·la emocionant plena de suspens i una eina molt valuosa per als professors que treballen amb adolescents.
I per als més adults, us recomanem una lectura, eròtica, però amb grans dosis de reflexió: Sara, la dona sense atributs. Com una dona que , aparentment ho té tot, pot arribar una situació de submissió absoluta física i psicològica? Tot això i més en aquesta novel·la de Carles Cortés.