divendres, 26 de novembre de 2010

John Banville a BarcelonaEl prestigiós escriptor irlandés John Banville visita Barcelona el 29 de novembre per a presentar Els infinits, la seua última novel·la que Bromera ha publicat en la col·lecció "L'Eclèctica".

Després del salt a la novel·la negra sota el pseudònim de Benjamin Black, John Banville torna amb una novel·la mordaç i juganera en què ens retrobem amb l'estil inconfusible de l'autor que va guanyar el Premi Man Booker per El Mar (Bromera, 2006).

Durant un llarg dia d'estiu, una família -dona, filla, fill i nora- es reuneix al voltant del que anomenen "l'habitació del cel", on el pare, un matemàtic que s'ha guanyat la vida estudiant l'infinit, jeu a un pas de la mort. Dos convidats més arribaran breu, així com els déus grecs Hermes i Zeus que, incapaços de resistir-se a intervenir en la vida dels mortals, els espien, els provoquen i els sedueixen.
Vols saber el què ha dit la crítica?
"Amo d'una prosa tan virtuosa que sembla tocat pels déus, Banville s'interessà sempre per injectar-la com a sèrum de la veritat sobre els individus (corrents o figures històriques) fins a forçar-los a revelar els seus racons obscurs" (Antonio Lozano, Qué Leer)
"Llegim Banville per a recordar què era això de llegir... Al mateix temps, llegint a Banville recordem també què era això d'escriure... Una novel·la davant la qual només ens queda caure rendits i adorar-la, entenent-la com una d'eixes agraïdes ofrenes que els lectors rebem de tant en tant..." (Rodrigo Fresán, Abc)