divendres, 12 de novembre de 2010

La guerra civil, un viatge ple d'humor i la investigació d'uns assassinats en sèrie, finalistes en els Ciutat d'Alzira

Aquesta nit es coneixeran els noms dels guanyadores dels premis de novel·la, divulgació científica, assaig i poesia en el tradicional sopar del XXII Certamen Literari dels Premis Ciutat d'Alzira. De moment us poden avançar algunes pistes al voltant dels finalistes...
Dues novel·les ambientades en la Guerra Civil i la postguerra en la Guerra Civil i la postguerra; una novel·la experimental que reconstrueix la investigació dels crims d'un assassí en sèrie i la divertida persecució per Europa d'un multimilionari que no accepta que la filla s'ha fugat per amor amb un malabarista, són els temes de les obres seleccionades pel jurat, entre els 25 originals presentats, que opten al XXII Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, dotat amb 18.000 euros per l'Ajuntament d'Alzira.
En el XVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, que la Universitat de València patrocina amb 18.000 euros, s'han abordat temes diversos. Entre els 9 originals presentats, el jurat destaca una obra que ens acosta a la base biològica i evolutiva d'una de les caracterísitques que més defineix l'espècia huamana, la llibertat; una obra sobre els processos neurològics que es donen en les èpoques tardanes de la vida, les malalties que poden originar i la seua prevenció, i un estudi sobre els organismes modificats genèticament, que analitza els arguments en contra de diverses organitzacions.
El XII Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, que aquesta entitat dotat amb 10.000 euros, es decidirà entre els 10 originals presentats en aquesta edició. El dietari d'un músic que combina records d'infantesa i temes d'actualitat, que avança al ritme de les cançons que va component; una anàlisi sobre la sexualitat en l'edat mitjana, i un assaig sobre la intensa activitat cultural del valencianisme durant la Renaixença són les obres que es disputen el guardó.
El V Premi de Poesia Ibn Jafadja es confirma, en aquesta edició, com un dels guardons més atractius del certamen, amb 37 obres presentades. Entre els poemaris amb més possibilitats de guanyar els 6.000 euros amb què la UNED patrocina aquest premi, hi ha una obra que ens proposa un viatge a través de la literatura mitjançant l'experiència vital de l'autor a Itàlia; una obra que fusiona la poesia i la música i posa lletra als sentiments que transmet la música d'un compositor clàssic, i un poemari que contraposa expriències d'una llunyana infantesa amb la perspectiva del final de la vida.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!
Voldria saber si al llarg de la nit es va arribar a dir el títol i l'autor de la novel·la finalista, la de la investigació de l'assassí en sèrie a la postguerra. També voldria saber si aquesta novel·la finalista serà publicada per Bromera.

Bromera de lletres ha dit...

No, només s'anuncien en el sopar i es publiquen els finalistes oficials, com és el cas de Gemma Pasqual en el Premi Bancaixa. En la resta de categories, el jurat no va declarar cap finalista, i en aquest cas amb finalistes ens referim a les obres que van arribar fins al final i entre les quals el jurat va triar definitivament la guanyadora.