Passa al contingut principal

La guerra civil, un viatge ple d'humor i la investigació d'uns assassinats en sèrie, finalistes en els Ciutat d'Alzira

Aquesta nit es coneixeran els noms dels guanyadores dels premis de novel·la, divulgació científica, assaig i poesia en el tradicional sopar del XXII Certamen Literari dels Premis Ciutat d'Alzira. De moment us poden avançar algunes pistes al voltant dels finalistes...
Dues novel·les ambientades en la Guerra Civil i la postguerra en la Guerra Civil i la postguerra; una novel·la experimental que reconstrueix la investigació dels crims d'un assassí en sèrie i la divertida persecució per Europa d'un multimilionari que no accepta que la filla s'ha fugat per amor amb un malabarista, són els temes de les obres seleccionades pel jurat, entre els 25 originals presentats, que opten al XXII Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, dotat amb 18.000 euros per l'Ajuntament d'Alzira.
En el XVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, que la Universitat de València patrocina amb 18.000 euros, s'han abordat temes diversos. Entre els 9 originals presentats, el jurat destaca una obra que ens acosta a la base biològica i evolutiva d'una de les caracterísitques que més defineix l'espècia huamana, la llibertat; una obra sobre els processos neurològics que es donen en les èpoques tardanes de la vida, les malalties que poden originar i la seua prevenció, i un estudi sobre els organismes modificats genèticament, que analitza els arguments en contra de diverses organitzacions.
El XII Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, que aquesta entitat dotat amb 10.000 euros, es decidirà entre els 10 originals presentats en aquesta edició. El dietari d'un músic que combina records d'infantesa i temes d'actualitat, que avança al ritme de les cançons que va component; una anàlisi sobre la sexualitat en l'edat mitjana, i un assaig sobre la intensa activitat cultural del valencianisme durant la Renaixença són les obres que es disputen el guardó.
El V Premi de Poesia Ibn Jafadja es confirma, en aquesta edició, com un dels guardons més atractius del certamen, amb 37 obres presentades. Entre els poemaris amb més possibilitats de guanyar els 6.000 euros amb què la UNED patrocina aquest premi, hi ha una obra que ens proposa un viatge a través de la literatura mitjançant l'experiència vital de l'autor a Itàlia; una obra que fusiona la poesia i la música i posa lletra als sentiments que transmet la música d'un compositor clàssic, i un poemari que contraposa expriències d'una llunyana infantesa amb la perspectiva del final de la vida.

Comentaris

Anònim ha dit…
Hola!
Voldria saber si al llarg de la nit es va arribar a dir el títol i l'autor de la novel·la finalista, la de la investigació de l'assassí en sèrie a la postguerra. També voldria saber si aquesta novel·la finalista serà publicada per Bromera.
Bromera de lletres ha dit…
No, només s'anuncien en el sopar i es publiquen els finalistes oficials, com és el cas de Gemma Pasqual en el Premi Bancaixa. En la resta de categories, el jurat no va declarar cap finalista, i en aquest cas amb finalistes ens referim a les obres que van arribar fins al final i entre les quals el jurat va triar definitivament la guanyadora.

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu