Passa al contingut principal

Congrés de Literatura Infantil i Juvenil de l'AELC


Aquest cap de setmana s’ha celebrat el Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC)  sota la coordinació de Marta Luna. Un cap de setmana intens que ha comptat amb la participació d’una vintena llarga de professionals de tots els àmbits de la literatura infantil i juvenil, des d’escriptors a bibliotecaris, editors, il·lustradors, llibreters i mestres. Hi intervingueren escriptors com Dolors Garcia Cornellà, Silvestre Vilaplana, Miquel Rayó, Teresa Duran, M Carme Roca o Nuria Pradas.


Una de les reflexions que ha sorgit amb més insistència ha estat la reivindicació del paper de creadors per sobre del d'historiadors. Tant els il·lustradors com els escriptors investiguen i es documenten sobre l'època en què treballen, però reclamen la llibertat del creador i la seva pròpia mirada sobre les coses.
 

El congrés s’ha reflexionat sobre la història i la ficció històrica per a infants i joves a més de  retre dos homenatges a dues escriptores centenàries  Aurora Díaz-Plaja (Barcelona, 1913 – 2003), i a l’escriptora Joana Raspall (Barcelona, 1913).

Més informació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’