Passa al contingut principal

Els Ciutat d'Alzira 2013 arranquen amb el cicle de conferències


PROGRAMA DEL CICLE DE CONFERÈNCIES DELS PREMIS LITERARIS CIUTAT D'ALZIRA 2013 (15 d'octubre - 7 de novembre)

MENÚ DELS PREMIS LITERARIS CIUTAT D'ALZIRA 2013 (8 de novembre)

 

El dimarts 15 d’octubre, els XXV Premis Literaris Ciutat d'Alzira engeguen l'activitat cultural amb el cicle de conferències, concretament amb la conferència «Per què llegir els clàssics?», a càrrec de Laura Borràs. La inauguració del cicle tindrà lloc a les 19 hores, a la Casa de la Cultura d’Alzira, mentre que a les 19.30 h començarà la conferència de Laura Borràs.

Aquest cicle, amb el títol «Els clàssics: una herència de futur», ens convida a descobrir la vitalitat i l’actualitat de l’obra de Roís de Corella, Vicent Andrés Estellés i Salvador Espriu entre altres, així com també a reflexionar sobre la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, amb la participació de Ciprià Císcar i de Fernando Villalonga, dos exconsellers de Cultura i Educació; la relació entre l’herència genètica i els cognoms, la pintura i el periodisme clàssics, les malalties infeccioses i altres qüestions que es tractaran fins al 7 de novembre i que trobareu en el programa complet.

El cicle és gratuït i està obert a qualsevol persona. A més, està certificat pel CEFIRE de Xàtiva per a docents en actiu.

Aquest cicle de conferències acaba la vespra de la tradicional gala literària dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira, que tindrà lloc el 8 de novembre, per a la qual ja es pot adquirir el tiquet per només 20 € telefonant al 962 402 254. A través d'aquest enllaç es pot fer una ullada a les obres presentades, els jurats, el menú i altres detalls d’aquest esdeveniment que estem preparant amb tanta il·lusió.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el més

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu