Passa al contingut principal

Difonent la literatura valenciana a la Fira de Bolonya

Aquesta important finestra al món permet que molts dels títols de la nostra editorial siguen traduïts arreu del mónUn any més, Bromera ha estat present amb estand propi a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, la més important i prestigiosa del sector, que cada any aplega editors de tot el món. Del 4 al 7 d’abril, una representació de l'editorial s’ha desplaçat fins a la ciutat italiana amb l’objectiu d’exportar el millor de la nostra literatura. D’aquesta manera, Bromera referma l’aposta per impulsar la literatura infantil i juvenil més enllà de les nostres fronteres i per cridar l’atenció sobre els nostres escriptors i il·lustradors.

En el marc d’aquesta edició, s’han presentat diverses novetats. D’una banda, els àlbums il·lustrats per Rocio Bonilla, De quin color son els besos? −els drets del qual ja han sigut venuts a països com els EUA, França, Bèlgica, Taiwan, Turquia o la Xina− i la novetat més recent de l’autora, Els fantasmes no toquen a la porta (amb textos d’Eulàlia Canal). Ambdues obres han tingut una molt bona acollida i han despertat l’interés d’editors de països com Lituània, Alemanya, Eslovènia o Portugal. De quin color són els besos? és una història plena de colors, emocionant i ocurrent que fascina els lectors més menuts. D’altra banda, Els fantasmes no toquen a la porta destaca pel seu humor i enginy, així com per les seues magnífiques il·lustracions. Es tracta d’una història que parla sobre l’amistat, la diversió i el respecte als altres.

D’altra banda, la nova col·lecció Small Size Classics («Mini Clàssics»), ha despertat un gran interès no només als països asiàtics, sinó també a d’altres com ara Grècia, Regne Unit, Itàlia o França. Aquesta nova sèrie de deu títols acosta als xicotets lectors, de manera senzilla i propera, les grans obres clàssiques de la literatura universal. Personatges com Ulisses, Don Quixot, Gulliver o Quasimodo i històries increïbles, amors eterns, aventures úniques... es donen cita en aquesta sèrie per a començar a conèixer, des de menuts, els clàssics de tots els temps. 

No ens podem oblidar, però, dels grans èxits d’edicions anteriors, com les  col·leccions «Rimar i somiar», «Des-contes», «El Bagul dels Monstres», «Lletra Gran»,  o els àlbums La muntanya de llibres més alta del món, Cara de pardalLlavors de Paper, Mizu, el pastor de núvols o El Barret Original i la Ciutat Grisa, tots ja editats fora de les nostres fronteres.

Bromera continua així la seua tasca d’internacionalització per exportar el catàleg i obrir les portes a la traducció dels nostres autors en diferents llengües. El resultat no pot ser més encoratjador, perquè, a banda d’aquestes vendes internacionals, els nostres llibres formen part de plans lectors estatals a països com la República Dominicana o Xile, i estan presents en mercats com l’Uruguai, Mèxic i el Perú.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el mé

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.