Passa al contingut principal

Un passeig per la València de la crisi

Acarem la recta final de les nostres recomanacions literàries. Només ens queden un parell de ressenyes, però no volem tancar el cicle sense parlar-vos de La passejadora de gossos, guardonada amb el Premi de Narrativa en Valencià Ciutat de València, que s’ha lliurat aquest mateix matí al consistori de la capital.

La passejadora de gossos, de Francesc Bodí, és una història coral de gent comuna, supervivents que pateixen i lluiten cada dia per no perdre les ganes de viure. Un relat sobre les relacions humanes, la comunicació, l’amistat, l’amor i el desamor, la valentia, sobre com refer-se dels entrebancs i mirar cap endavant, que destaca també per la riquesa del llenguatge.

La novel·la està ambientada a la València dels desnonaments, la corrupció, la crisi econòmica i les obres faraòniques. Allí hi viuen un director de banc, una notària tafanera, una mare sola a punt de perdre el pis, una intèrpret bonica i espavilada, una dona que pateix alzhèimer, un vidu trist, un professor d’institut amb depressió, i Manela, una estudiant de Filosofia que passeja els gossos de tots ells. A través d’aquesta jove desenfadada i vital, que impregna de filosofia el seu món i que captiva el lector des de la primera pàgina, coneixerem les vides de totes aquestes persones, la seua evolució i com els seus destins es van creuant. I, per damunt de les diferents històries dels clients, algunes de molt emotives i tendres, hi ha la pròpia història de Manela i la seua parella, Ferran.
Francesc Bodí compagina l’escriptura amb la docència. La seua obra ha sigut reconeguda amb premis de prestigi com el Joanot Martorell, el de la Crítica dels Escriptors, l’Enric Valor de Novel·la o l’Alfons el Magnànim. A Bromera ha publicat L’infidel, Havanera i El soroll de la resta, totes guardonades també.

Més informació:Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

"Els Homes de la Dalla", nou títol de John Connolly

Una bona notícia per als amants de la novel·la negra: acaba d'arribar Els Homes de la Dalla , l'últim èxit de John Connolly , un dels màxims exponents dins del gènere. Un llibre altament recomanable que continua la saga protagonitzada pel detectiu Charlie Parker després d’ Els turmentats , la primera obra de l’autor traduïda a la nostra llengua. Amb Els Homes de la Dalla , Connolly ens mostra la seua extraordinària capacitat per a composar personatges impressionants. En aquesta ocasió, ens acostem, d'una manera més estreta, a un dels secundaris imprescindibles de la saga: Louis. Així, l'autor ens regala l'oportunitat de profunditzar en la seua vida des de la infància, i descobrir el "jo" més ocult d'aquest personatge amb pell de llop. Els pecats del passat el visiten ara. Algú està perseguint-lo. La seua casa, els seus negocis i el seu company també estan en el punt de mira. L’instrument de la venjança és l'Alegria, un assassí d’assassins, el mé

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.