Passa al contingut principal

Bromera col·labora amb la campanya "En acció per la Mediterrània"

Bromera ha lliurat aquest Nadal el primer xec a Ecologistes en Acció per la col·laboració sorgida a partir de la publicació de L’any del Diluvi, de Margaret Atwood. L’escriptora canadenca de més renom ens planteja en aquesta obra un futur en què l’equilibri mediambiental està en risc i els avenços científics han alterat les espècies de manera extravagant. El llibre és clar i contundent: si no canviem la nostra relació amb l’entorn, el futur que ens espera no és gens esperançador. En consonància amb el missatge de la novel·la i la implicació de l’autora en temes mediambientals, Bromera va decidir destinar part dels beneficis de la publicació a la campanya «En acció per la Mediterrània» d’Ecologistes en Acció. Així, l’1% de cada exemplar venut de la primera edició de L’any del Diluvi s’ha destinat a donar suport econòmic a les tasques desenvolupades en l’àmbit marí a través d’aquesta campanya.


«En acció per la Mediterrània» és una campanya que es desenvolupa des del 2007 per totes les comunitats autònomes de la Mediterrània de l’Estat espanyol i que disposa de diverses línies de treball: investigació, divulgació dels ecosistemes i sensibilització sobre les seues problemàtiques. És fonamental en aquest treball el paper del veler Diosa Maat, que recorre contínuament les aigües de la Mediterrània i que s’ha convertit en el símbol del treball realitzat per Ecologistes en Acció, tant en l’àmbit de la investigació de la situació dels ecosistemes marins i costaners com de la divulgació, ja que s’ha transformat en una aula flotant amb biblioteca, audiovisuals i exposicions fixes i itinerants. El Diosa Maat ha recorregut ja més de 14.000 milles, i la seua tasca ha sigut reconeguda per diversos organismes internacionals i universitats. En el camp de la investigació podem destacar els estudis de seguiment d’espècies d’alt valor ecològic i el seguiment de certs punts amb una elevada erosió costanera que sofreix el nostre litoral, amb el País Valencià com a exemple paradigmàtic.




Margaret Atwood (Ottawa, 1939) és autora de més de quaranta llibres de ficció, poesia i assajos crítics, molts dels quals han sigut publicats en quasi una quarantena de països. Ha rebut premis com el Booker, guardó al qual ha optat dues vegades més, o el Príncep d’Astúries de les Lletres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

Tràiler L'esclau del Mercadal

Us convidem a veure el booktràiler de L'esclau del Mercadal , de Dolors Garcia i Cornellà, una obra ambientada en la Girona del segle XIV, en la qual un jove cristià, un altre de religió jueva i un dels pocs esclaus de la ciutat, es fan amics. En una època en què la intolerància, les revenges i l’odi a la diversitat eren l’única transacció possible entre les diferents comunitats, tots tres lluitaran per la seva parcel·la de llibertat. L’esclau del Mercadal , Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2003, reflecteix els problemes d’interrelació que sorgeixen entre col·lectius diferents. Una qüestió que resulta, malauradament, molt actual. És doncs, una bona oportunitat per a ensenyar els joves el valor de l'amistat lluny de prejudicis.