Passa al contingut principal

Màrius Serra fa de guia turístic per als lectors de 'L’home del sac'


Màrius Serra fa de guia turístic per la ciutat de Barcelona per als guanyadors del concurs que Bromera i el TRS3C han organitzat entre els socis d’aquest club de cultura. Durant aproximadament dues hores, els lectors gaudiren d’una ruta literària en la qual descobriren alguns dels indrets claus que apareixen a la novel·la L’home del sac i altres racons de la ciutat que inspiraren la primera novel·la de Màrius Serra que ara ha reeditat Bromera.

L’escriptor català exercí de guia turístic alhora que compartí amb els lectors algunes de les anècdotes de la seua carrera i del moment social en el qual escrigué L’home del sac. El recorregut, poc habitual per al bus turístic, tingué una única parada al mirador de Collserola on els lectors pogueren gaudir una estona del paisatge i intercanviaren algunes impressions amb l’escriptor. Tots els participants es mostraren molt satisfets d’una experiència que qualificaren d’única i original.

Els guanyadors havien hagut de resoldre un enigma relacionat amb L’home del sac, una obra enigmística que vol amagar sota una superfície de realitat quotidiana tot allò de desconegut, de fantasmagòric i d’injustificable que oculta la ment humana. Raquel Fuster recorre al doctor Genís, psicòleg, per esbrinar l'estranya desaparició del seu nóvio, Tim O'Teu, enigmista. Junts analitzen la novel·la que aquell va deixar escrita i que protagonitza Tomàs, un agent d'assegurances. Així, la lectura ens ofereix dos plans narratius: les indagacions de Raquel i el doctor sobre Tim, i les peripècies de Tomàs. Dos plans que molt sovint es barregen i es confonen en tant que Tim va voler imprimir alguns dels seus trets en la personalitat de Tomàs. De fet, el manuscrit serà la clau per a esbrinar on és ara.

A l’igual que en la novel·la, la ruta turística es desenvolupà també en dos plans, la ficció i la realitat. Mentre les mirades atentes dels lectors gaudien de la màgia de barris com Horta, Màrius s’encarregava de transportar-los a través de la imaginació, i gràcies a una acurada banda sonora, a algunes de les escenes més representatives de la novel·la.


D'aquesta manera Bromera dóna el tret d'eixida a la celebració de Sant Jordi!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Una nova experiència de lectura

En Bromera hem posat en marxa una nova experiència lectora en la qual volem implicar tota la comunitat educativa: tant famílies com alumnat i professors. Es tracta d’Emociona’t , un projecte que incorpora una sèrie de recursos innovadors que giren entorn del concepte Lectura activa i que pretén oferir un projecte de lectura complet. Si no el conegueu, ara vos el presentem! Encomanar la passió pels llibres és un dels grans reptes de l’escola i de la societat actual. Un repte que, els darrers anys, ha provocat un bon grapat de reflexions i estudis de pedagogs, educadors i també d’institucions públiques. A Bromera, volem aportar el nostre granet d’arena amb Emociona’t , una finestra oberta a la innovació i a la creativitat, ja que incorpora noves metodologies i recursos per a despertar l’interés i la curiositat per la lectura. D’una banda, hem intentant incorporar al projecte aquelles estratègies que s’ha demostrat que tenen un efecte positiu en el foment pel gust de la lectu

#FinançamentJust

La recent presentació del projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 ha fet evident que els valencians i valencianes rebrem la menor inversió per habitant de tot l’Estat, una despesa que suposa un 6,9% de la inversió durant el 2017 i s’allunya de l’11% que representa la població valenciana. Una xifra que, a més, suposa una reducció del 33% de les inversions per a 2017 i la relegació de la nostra autonomia com el territori amb menys inversió si tenim en compte la població. Mentre que el projecte preveu una inversió mitjana a tot l’estat de 185 euros per habitant, a València, Alacant i Castelló la quantitat baixa fins als 119 euros. Així, la inversió de 2017 en les nostres comarques serà de 589 milions d’euros davant dels 879 que es van assignar als comptes de  2016, el que suposa una baixada de 290 milions d’euros. Aquesta conjuntura posa d’actualitat, precisament, un dels títols publicats a la col·lecció «Bromera Actual» fa només un parell d’anys. Es tracta de l’