dimarts, 16 d’octubre de 2012

En les mars perdudes, llibre del mes en La TizaEl Grup Leo, grup de renovació pedagògica i animació a la lectura, continua amb les seues iniciatives interessantíssimes per a fomentar la lectura entre els més joves a través del suplement La Tiza del diari Información d'Alacant.

I com han publicat al diari, el llibre escollit aquest octubre com a proposta lectora és Enllà de la mar, de Raquel Ricart, novel·la guanyadora del Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil. A més de presentar la novel·la i la seua autora, publiquen també un fragment del principi i proposen als lectors aquestes activitats per a participar en el concurs literari que organitzen anualment. Des de Bromera també volem animar-vos a participar-hi i, si voleu llegir alguna pàgina més, recordeu a la web de Bromera teniu també un fragment per a descarregar. Pel que fa al concurs del Grup Leo, trobareu tots els detalls ací.


Activitats:
  1.  Els matrimonis de vegades es trenquen i es produeixen separacions. Quins motius podria haver-hi en la història per a que açò es produïsca?
  2. A la mare de la nostra protagonista, Alícia, no li agraden els secrets perquè els considera com a mentides, què penses tu al voltant de tindre i guardar secrets? Cal dir-ho tot sempre?
  3. A Alícia li fa il·lusió viatjar per la mar, tant es així que llig un bon grapat de llibres de viatges en vaixells. Et convidem a que escrigues un relat o poema al voltant d'açò, i envia’l acompanyat d’un dibuix al Concurs Literari Grup Leo 2013


Cap comentari: