dimecres, 4 de juny de 2014

John Banville i la seua obra a Bromera

Hui hem conegut que John Banville ha sigut reconegut amb el Premi Príncep d’Astúries de les Lletres. Estem molt contents per la notícia, ja que hem editat en la nostra llengua bona part de la seua obra. A Bromera podreu gaudir de Banville en totes les facetes literàries que ha anat desenvolupant al llarg d’una trajectòria extraordinària, amb obres com El mar, Premi Man Booker, o Llum antiga, però també amb la famosa sèrie protagonitzada pel forense Quirke, en la qual l’escriptor es transforma en el seu alter ego, Benjamin Black. Enguany, a més, hem tingut l’honor de publicar La rossa dels ulls negres, en què Banville ha ressuscitat Philip Marlowe, el mític detectiu creat per Raymond Chandler.

És un privilegi per a nosaltres poder publicar en la nostra llengua i fer més pròxims i accessibles grans autors de la literatura internacional. Banville n’és un exemple claríssim. És per això molt important destacar també el treball de traductors com Eduard Castanyo i Maria Iniesta.
Us deixem, per a celebrar-ho, aquesta entrevista extreta de la revista de lletres L’Illa, publicada amb motiu del 25é aniversari de Bromera.Cap comentari: